Leden Koolskampse judoclub trainen contactloos

© Getty
Redactie KW

De Koolskampse judoclub is gestart met contactloze judotraining. Omdat zaalsport nog niet mag, deden de leden dit outdoor op het voetbalveld van Koolskamp. Voor de zestien aanwezige judoka’s was het een blij weerzien na acht weken.

Contactloze judo was wel een stap in het onbekende, maar iedereen vond het fijn om opnieuw te kunnen oefenen, weliswaar ieder op zijn eigen judomatje.

Elke Callewaert van de Koolskampse club: Hhet opstarten van de trainingen gebeurt op het voetbalveld van Koolskamp in de Sint-Maartensstraat en vroeg een grondige voorbereiding en correcte afspraken rond de veiligheidsmaatregelen. Om alles in goede banen te leiden werd er een coronaverantwoordelijke aangesteld. Voor elke sporter was er een ruimte voorzien van 10 m² en de afstand van anderhalve meter moest gewaarborgd blijven. Er kunnen maximum twintig personen aan een sessie deelnemen. Door slechts één groep te betrekken in dit initiatief, blijven we binnen deze limiet.”

Elke judoka moet instaan voor ontsmettingsgel of een gelijkaardig product, een handdoek en een matje. De trainingen zijn niet intensief van start gegaan. Er werd gewerkt aan lenigheid, fysiek en kracht. De eerste training gebeurde voor ‘groep 3’. Vanaf nu voorziet men trainingen telkens op woensdag en vrijdag. Vermoedelijk komt de laatste training eraan op 26 juni.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier