Ledegemse jeugdbewegingen stellen hun kampplannen voor

V.l.n.r.: Saïda Dupulthys (KLJ Ledegem), Lisa Engels (Chiro Miengelienge Ledegem), Margo Espeel (Chiro Nele SEW) en Léon Debusseré (KSA SEW). © ©2020 Jan STRAGIER
Redactie KW

Lange tijd verbleven de jeugdbewegingen in het ongewisse of hun geplande kampen in de vakantieperiode al dan niet konden doorgaan. Nu de kogel door de kerk is, was het alle hens aan dek om alsnog kampen te organiseren die aan alle voorwaarden voldeden, zoals gestipuleerd door de Nationale Veiligheidsraad. We spraken met alle voorzitters.

Margot Espeel, voorzitter van Chiro Nele, zou aanvankelijk richting Tsjechië trekken om er hun kamp op te trekken. Omdat een buitenlands avontuur niet meer toegestaan is, werd al snel naar locaties in eigen land gezocht. Dat werden Bonheiden (11 juli – 21 juli) en Lokeren (31 juli en 7 augustus). De grootste groep bestaat uit 26 tippers en tiptiens, dus er is in elk geval geen probleem met de maximale bubbel van 50.

Lisa Engels, voorzitter van Chiro Miengelienge, deelt mee dat voor Tollembeek in het Pajottenland werd gekozen. De 67 inschrijvingen werden netjes verdeeld in twee bubbels. Het kamp vindt plaats van 22 juli tot en met 30 juli. Het kamp wordt echter met één dag ingekort, van 10 naar 9 dagen, omdat de plaatselijke jeugdbeweging dezelfde locatie voor hun kamp gebruikt en ze daar anders één dag samen zouden verblijven.

KLJ-voorzitter Saïda Dupulthys trekt van 17 tot en met 20 juli met de 16-plussers naar Lo-Reninge in de Westhoek.

Tenslotte is er KSA Sint-Eloois-Winkel met voorzitter Leon Debusseré, dat aanvankelijk voor de 15de keer naar een nationaal kamp in Lourdes zou trekken. Dat plan werd echter opgeborgen omdat er minstens 1.000 deelnemers waren. De kabouters tot en met de jongknapen gaan nu van 1 tot en met 11 juli naar Ninove. De knapen en de oudsten gaan van 22 tot en met 31 juli en van 18 tot en met 29 augustus richting Mesnil-Saint-Blaise. De eventuele opdeling in bubbels zal later nog gebeuren. (EDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier