Ledegemse Heulebeek kleurt roze ten voordele van Think Pink

De Heulebeek in Ledegem kleurde zondagochtend roze.© foto JS
De Heulebeek in Ledegem kleurde zondagochtend roze.© foto JS
Redactie KW

De Heulebeek in Ledegem kleurde zondagochtend roze dankzij bijna 20.000 eendjes van Think Pink. De borstkankerorganisatie hield er een ‘Duck Race’. Door de huidige corona-omstandigheden moest alles heel erg geheim blijven.

Ieder jaar worden heel wat evenementen georganiseerd ten voordele van de borstkankerorganisatie Think Pink. Door de huidige coronasituatie werden onder andere de Ontbijtrun in Dadizele en andere evenementen afgelast. “Door de verkoop van mondmaskers en de steun die we daarbij kregen van verschillende gemeentebesturen konden we onze fundraising toch nog op peil houden”, vertelt Jürgen Vanpraet van Think Pink.

Toch ging men bij Think Pink nog op zoek naar een mogelijkheid om de organisatie in de kijker te zetten. “Vandaag de dag komt alles rond corona in de media. We mogen echter niet vergeten dat er ook andere ziektes moeten worden aangepakt. Door corona werden reeds heel wat dringende kankeronderzoeken uitgesteld. Dat is natuurlijk jammer.”

Gouden eend

Bij Think Pink kwam men op het idee om een Duck Race te organiseren. De voorbije periode werden meer dan 19.000 badeendjes verkocht voor het evenement. Een eendje kostte vijf euro. De vele eendjes werden zondagochtend omstreeks 10.00 uur te water gelaten in de Heulebeek in Ledegem.

Vrijwilligers zorgden ervoor dat met bladblazers de eendjes het enkele honderden meter lange parcours overbrugden. De eigenaar van het eendje dat het eerste de finish bereikte, wordt beloond met een gouden exemplaar ter waarde van 5.000 euro.

(BF/ foto JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.