Ledegemnaar wil vluchtelingen in huis ontvangen

Foto JS © ©JAN STRAGIER
Redactie KW

“Ik stel twee slaapkamers ter beschikking van Vluchtelingenwerk Vlaanderen om tijdelijke opvang te bieden”, zegt Johan Dezutter.

Johan Dezutter (57) woont samen met zijn vrouw Marie-France Deleu in Ledegem. “Toen ik zondag op het nieuws het interview met Els Keytsman van Vluchtelingenwerk Vlaanderen hoorde heb ik geen moment getwijfeld. Zij wil met staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken overleggen over de opvang van erkende vluchtelingen in gastgezinnen. Ik kan daar perfect inkomen. Ik wil mijn huis dan ook openstellen voor erkende vluchtelingen…”

Burgerzin

Johan plaatste zijn beslissing meteen op Facebook. Hij stuurde Vluchtelingenwerk Vlaanderen ondertussen ook al een mailtje. “Mijn kinderen zijn het huis uit. Ik heb twee slaapkamers die ik ter beschikking kan stellen. We hebben voldoende bedden in huis, we hebben zelfs nog een kinderbedje.” Johan vindt dat het openstellen van zijn woning voor vluchtelingen een onderdeel van burgerzin is. Hij is ook bereid om verantwoordelijkheid voor die mensen op te nemen. “Als het een jong gezin met een kindje is dan vermoed ik dat ze die verantwoordelijkheid zelf kunnen dragen, maar als het wezen of minderjarigen zijn, dan heb ik geen probleem met het feit dat ik ook enigszins verantwoordelijk voor hen word.”

(Lien)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier