Ledegem organiseert opnieuw bebloemingswedstrijd

Schepen Greta Vandeputte, mede-organisator en bezieler van de jaarlijkse bebloemingswedstrijd, laat zich omringen door vijf deskundige juryleden: Luc Serroen, Filip Gheysen, Dirk Devlieger, Patrick Vandromme en Geertrui Verhaeghe. © JS
Redactie KW

Het is ondertussen traditie geworden en ook dit jaar organiseert de gemeente een bebloemingswedstrijd. Het opzet blijft hetzelfde. De gemeente letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes zetten.

“Het is altijd leuker wonen in een mooie, groene en bloemrijke omgeving en voor een landelijke gemeente als de onze, geldt dat des te meer”, aldus het gemeentebestuur. “Ieder plantje kan daartoe bijdragen. Om de inwoners te stimuleren, organiseren we opnieuw de gemeentelijke wedstrijd om voortuinen, gevels en hoevetuinen te versieren. Enige voorwaarde is dat de bloemen of het groen zichtbaar zijn van op de openbare weg.”

“Een vakkundige en onafhankelijke jury gaat ter plaatse alle inschrijvingen bezichtigen en geeft punten op kleur, originaliteit en onderhoud. Er zijn leuke prijzen aan verbonden. Het gaat niet om grootte of hoeveelheid. Deelnemers moeten niet proberen om de Gentse Floraliën te overtreffen. Zegt het spreekwoord niet: geluk is de kunst een boeket te maken van de bloemen uit je eigen tuintje.”

Inschrijven tot 30 juni

“Als je zelf geen groene vingers hebt, maar je vindt de voortuin of huisgevel van de buren mooi bebloemd, dan kan je die ook voordragen. Het hoeft dus niet eens je eigen tuin te zijn. Er zijn drie categorieën: voortuin, gevelversiering (zonder tuin) en tuin van een hoeve.”

Inschrijven kan tot ten laatste 30 juni. Het inschrijvingsformulier vind je op de website van Ledegem. (EDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier