Lecot Heule schenkt 2.000 mondmaskers aan ziekenhuizen

Philippe De Veyt en Lecot schenken 2.000 mondmaskers. © (gf)
Redactie KW

De firma Lecot, leverancier van bouwmaterialen, schenkt 2.000 mondmaskers aan vier ziekenhuizen. “Ze wilden er van ons kopen. We vinden schenken een beter idee”, aldus gedelegeerd bestuurder Philippe De Veyt (57).

AZ Groeninge Kortrijk kreeg 1.200 mondmaskers, O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem 500 en ziekenhuis Hogerlucht uit Ronse mocht 450 mondmaskers in ontvangst nemen. De laatste 50 gingen richting AZ Zeno Knokke-Heist.

“Daarmee zitten we door onze voorraad”, zegt gedelegeerd bestuurder Philippe De Veyt. Philippe is al 25 jaar werkzaam bij de firma Lecot. Philippe studeerde zelf voor dokter. “Ik heb daardoor veel vrienden in de medische wereld. Deze contacteerden mij met de vraag of wij nog mondmaskers beschikbaar hadden. Verkopen… Neen! We besloten met directie van ze te schenken.”

De mondmaskers zijn van het type FFP2 en FFP3. Hoe hoger het nummer, hoe beter de bescherming. Deze mondmaskers zijn oorspronkelijk voor de bouw en industrie maar zijn ook perfect geschikt voor het medisch personeel. Ze bieden voldoende bescherming.

Lecot Heule schenkt 2.000 mondmaskers aan ziekenhuizen

Niettegenstaande de gulheid lijdt de firma Lecot ook onder de coronacrisis. “Op het ogenblik draaien we op 48 procent van de normale omzet. Zo’n 65 procent van ons personeel staat op economische werkloosheid”, vertelt Philippe De Veyt. Het kan snel beteren. “Als de bouwsector weer opstart dan gaat de economie terug snel vlot draaien.”

“We hebben geen mondmaskers meer in voorraad. Ze aankopen is moeilijk. Mondmaskers kosten nu viermaal meer dan voor de Corona uitbrak”, besluit Philippe.

(CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier