Cafés en restaurants blijven dicht, warenhuizen blijven dan wel weer open. Het land kreunt onder de maatregelen maar 1 groep wordt harder dan de rest getroffen. "Toen ik zag hoe de regering drastisch te werk ging, dacht ik meteen aan mijn overbuur." Vanessa Wallecan maakte zich zorgen over de dame in kwestie. "Ze is niet goed te been en boodschappen doen is sowieso al geen sinecure. Wanneer er dan nog eens wordt opgeroepen om, vooral als oudere persoon, binnen te blijven dan weet je dat het isolement voor die mensen dreigt."

Boodschappendienst

Vanessa Stuurde een bericht naar twee vriendinnen in Lauwe, die zelf ook al aan het denken waren geslagen. "Hoeveel mensen kennen we niet die slecht te been zijn, sukkelen met de gezondheid of zelfs te kampen krijgen met een handicap? Moeten die mensen dan allemaal gewoon worden vergeten? Neen toch?" Eva Claerhout (26) had niet eens nood aan een gestelde vraag om akkoord te gaan. "Samen met Vanessa en Sherley Claeys stroopten we de mouwen op en stampten we een boodschappendienst uit de grond. We delen flyers rond in de straat en wie in de kwetsbare groep zit kan ons steeds bellen. We doen hun boodschappen en brengen die tot in hun keuken. Als iedereen een klein beetje moeite doet, dan overbruggen we die weken van harde maatregelen en valt niemand uit de boot."

Focus op eigen omgeving

Een nobel initiatief met enkele regels zo blijkt. "Het kan niet de bedoeling zijn dat we plots uit Wevelgem of Kortrijk de vraag krijgen om boodschappen te gaan doen", vult Sherley aan. "We focussen ons vooral op onze eigen omgeving en hopen echt dat andere mensen, in hun straat, het voorbeeld gaan volgen. Ook voor grapjassen is er geen plaats. Even bellen om een pintje of een pizza te bestellen? Neen dank u."

(CL/ foto CL)

Cafés en restaurants blijven dicht, warenhuizen blijven dan wel weer open. Het land kreunt onder de maatregelen maar 1 groep wordt harder dan de rest getroffen. "Toen ik zag hoe de regering drastisch te werk ging, dacht ik meteen aan mijn overbuur." Vanessa Wallecan maakte zich zorgen over de dame in kwestie. "Ze is niet goed te been en boodschappen doen is sowieso al geen sinecure. Wanneer er dan nog eens wordt opgeroepen om, vooral als oudere persoon, binnen te blijven dan weet je dat het isolement voor die mensen dreigt."Vanessa Stuurde een bericht naar twee vriendinnen in Lauwe, die zelf ook al aan het denken waren geslagen. "Hoeveel mensen kennen we niet die slecht te been zijn, sukkelen met de gezondheid of zelfs te kampen krijgen met een handicap? Moeten die mensen dan allemaal gewoon worden vergeten? Neen toch?" Eva Claerhout (26) had niet eens nood aan een gestelde vraag om akkoord te gaan. "Samen met Vanessa en Sherley Claeys stroopten we de mouwen op en stampten we een boodschappendienst uit de grond. We delen flyers rond in de straat en wie in de kwetsbare groep zit kan ons steeds bellen. We doen hun boodschappen en brengen die tot in hun keuken. Als iedereen een klein beetje moeite doet, dan overbruggen we die weken van harde maatregelen en valt niemand uit de boot."Een nobel initiatief met enkele regels zo blijkt. "Het kan niet de bedoeling zijn dat we plots uit Wevelgem of Kortrijk de vraag krijgen om boodschappen te gaan doen", vult Sherley aan. "We focussen ons vooral op onze eigen omgeving en hopen echt dat andere mensen, in hun straat, het voorbeeld gaan volgen. Ook voor grapjassen is er geen plaats. Even bellen om een pintje of een pizza te bestellen? Neen dank u."(CL/ foto CL)