Lauwse brandweer versiert voorpost in kerstdecoratie: “licht in de duisternis brengen”

Geen opendeurdagen, geen kerstmarkt en geen persoonlijke kalenderverkoop. Ook voor de brandweerkazerne Lauwe is de coronacrisis een domper op de feestvreugde. Toch brengt de uitvalsbasis van de hulpdiensten in de grensgemeente ook in deze tijden licht in de duisternis. Voor het eerst in jaren werd de voorpost volledig in kerstdecoratie verpakt.

De Lauwse brandweerpost werd netjes versierd in kerstdecoratie. © foto CL

Het is deze dagen onmogelijk om naast de thuishaven van de vuurbestrijders te kijken. Een kleurrijke kerstman, een rendier met knipperende neus en een boom die als rasechte vuurtoren de Lauwenaars naar een veilige haven weet te loodsen. “Het was inderdaad al jaren geleden dat we de kazerne nog volledig in een kerstthema wisten te verpakken.”

Romano Algoet zelf aan de slag als brandweerman in Lauwe, kijkt met bescheiden trots naar het vers verpakte gebouw. “Het zijn donkere tijden voor iedereen en op deze manier proberen we toch een vorm van hoop te brengen. De brandweer waakt, ongeacht de dreiging die er heerst en met onze kleurrijke opstelling maken we dat ook visueel duidelijk.”

Extra perikelen

Maxim Coussement, brandweerman met de ladder nog in de hand, pikt meteen in. “Ook voor ons was 2020 een erg uitzonderlijk jaar. Voor heel wat Lauwenaars waren de opendeurdagen, onze fuif en onze stand op de kerstmarkt even logisch als water uit de kraan. Door de coronacrisis viel dat allemaal in het water. Daarnaast bracht het ook voor de kazerne zelf wat extra perikelen met zich mee”, vertelt Maxim.

“De opbrengsten van dergelijke evenementen werden standaard gebruikt voor zaken zoals onze winterjassen of extra uitrusting. Daar is dit jaar natuurlijk helemaal geen sprake van. Toch wilden we met het korps de moed niet laten zakken en stroopten we onze mouwen op. De brandweer van Lauwe zorgt voor licht in de duisternis, ook in 2020”, besluit de brandweerman.

(CL/ foto CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.