Lauwe’s kersthuisje krijgt opnieuw vorm: “Licht brengen in donkere tijden”

© CL
Christophe Lefebvre

Het Lauwe’s kersthuisje krijgt opnieuw vorm. Johan Henry (67) nam een tijdje terug al de harde beslissing om de kerstmarkt te annuleren, maar besloot nu toch zijn uniek lichtspektakel opnieuw boven te halen. “Het zijn donkere tijden en dus hoop ik dat ik op mijn eigen manier toch wat licht in de duisternis kan brengen”, klinkt het bij de Lauwenaar.

De afgelopen jaren groeide het Lauwe’s kersthuisje uit tot een begrip in de brede regio. Wat ooit begon met enkele lampjes en een kleine kerstman in de voortuin, eindigde al snel in een trekpleister waarop jaarlijks heel wat mensen afkwamen. “Samen met mijn familie organiseerden we dan ook ieder jaar een kerstmarkt, die ook steeds op heel wat belangstelling kon rekenen”, zegt Johan. “Dit jaar is het allemaal anders. Toen het virus zich maar niet gewonnen gaf, besloten we weken terug al om de kerstmarkt te annuleren. We kregen her en der de opmerking dat het te vroeg was om zoiets te beslissen want toen leek het er nog op dat het coronavirus erg zwak was geworden. Wij namen het zekere voor het onzekere, niet alleen voor ieders veiligheid maar ook om de standhouders niet nodeloos op kosten te jagen. Vandaag is, jammer genoeg, duidelijk geworden dat we gelijk hadden.”

Toch sfeer brengen

Geen kerstmarkt en dus ook geen sfeer? Toch niet als het van Johan en zijn familie afhangt. “We zijn ondertussen opnieuw gestart met de opbouw van ons kersthuis” glimlacht de Lauwenaar. “Meer dan 60.000 lampjes en decoratieve elementen zullen onze woning eens te meer ombouwen tot een heus kerstdorp. We kunnen dan wel geen mensen binnen laten maar alles zal op die manier worden gebouwd dat men ook van op straat het spektakel zal kunnen bekijken. Het is misschien maar een druppel op een hete plaat maar als we op die manier, in deze donkere tijden, toch een beetje de kerstsfeer kunnen brengen? Waarom zouden we het dan niet doen?”

Wie zelf een kijkje wil gaan nemen kan hiervoor terecht in de Waterstraat. Het kersthuisje missen, is onmogelijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.