Lauwenaar Jason roept op om niet enkel te klappen voor zorgkundigen

© CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Sinds het begin van de coronacrisis horen we heel wat stemmen. Van de noodkreten uit de zorgsector tot de hulproep uit de horeca. Een groep blijft echter steevast onder de radar: de jeugd. Lauwenaar Jason Vandamme (17) stapt daarom naar voren en brengt meteen een positieve boodschap met zich mee. “Laat ons vandaag allemaal keihard klappen maar niet alleen voor de mensen uit de zorgsector” klinkt het enthousiast.

“Ik studeer houtbewerking aan het VTI SInt-Lucas in Menen waar ik in het vijfde jaar zit. Een terugkeer naar school lijkt voor mij dit jaar niet meer aan de orde”, vertelt Jonas. “Het is voor mij dus een kwestie van mijn tijd zo goed mogelijk te spenderen”. De tiener breekt meteen ook met het stereotype beeld van ongeïnteresseerde puber door met een merkwaardige oproep naar buiten te komen. “Net zoals veel van mijn leeftijdsgenoten volgde ik de afgelopen weken de evolutie van het coronavirus” gaat hij verder. “Ik zag heel wat leed maar ik zag eveneens heel wat initiatieven om de maatschappij door alle problemen heen te trekken. We klappen iedere avond steevast als signaal van steun en dankbaarheid voor de mensen uit de zorg, iets wat die mensen allemaal verdienen. Waarom doen we dat niet voor de waanzinnige actie die nu in postcode 8930 op poten werd gezet?”

De actie waarover Jason spreekt, is de verdeling van de mondmaskers over het grondgebied van de gemeente. “Federaal lijkt het regelen van dingen maar niet te lukken” gaat hij verder. “Onze burgemeester besloot, samen met andere gemeenten, een eigen koers te varen teneinde iedereen toch maar van mondmaskers te voorzien. Het stadsbestuur kon meteen rekenen op een volledige horde vrijwilligers die allemaal hun weekend hebben opgeofferd om overal maskers te gaan verdelen. Zij zijn eveneens allemaal helden in deze moeilijke tijden. Het zijn stuk per stuk mensen die ervoor zorgen dat de jeugd, waar ik zelf nog bij hoor, nog kan dromen van een veilige toekomst. Ik roep dan ook op om deze avond massaal buiten te komen en het klappen van de handen te laten horen. Voor de mensen in de zorg maar ook voor iedereen die zich dit weekend heeft ingezet om onze veiligheid te kunnen waarborgen. Wij weten dat Menen, Lauwe en Rekkem de warmste gemeenten van het land zijn. Tijd om dat ook duidelijk te laten horen!”

(CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier