Laurien Verwilst uit Tielt organiseert workshops om Keniaans onderwijs te steunen

Laurien Verwilst organiseert vier workshops: djembé, Keniaanse dans, koken en knutselen. © SDT
Redactie KW

Laurien Verwilst (25) uit Tielt organiseert op 30 november een workshopnamiddag voor kinderen ten voordele van Sunshine4Kids. Dat vindt plaats in Brouwerij Maenhout in Pittem. Vorig jaar ging ze al eens mee met de organisatie naar Kenia, waar vrijwilligers zich inzetten voor de lokale kinderen en hun schooltjes.

Laurien Verwilst (25) woont met haar ouders in de Bosakkerstraat in Tielt. Ze is kleuteronderwijzeres in Dentergem. Vorig jaar ging ze al mee naar Kenia en dit jaar plant ze dat opnieuw.

“Ik leerde Sunshine4Kids kennen via een vriend van mij”, legt Laurien uit. “Sunshine4Kids is een organisatie die het onderwijs in Kenia steunt door de schooltjes op te knappen, schoolmateriaal te voorzien, lesjes te geven… Ikzelf ben kleuteronderwijzeres, dus de organisatie sprak me meteen aan. Aanvankelijk twijfelde ik wel een beetje, maar nu ben ik heel blij dat ik als vrijwilliger vorig jaar voor de eerste keer ben mee geweest. De vrijwilligers van Sunshine4Kids zijn echt van alle leeftijden. Zowel jongeren als gezinnen met kinderen gaan mee met de organisatie en willen ter plekke hun steentje bijdragen. Zelfs zelfstandigen, bijvoorbeeld metsers, offeren hun bouwverlof op om de schooltjes daar op te knappen. Om alles daar mogelijk te maken, is er natuurlijk geld en materiaal nodig. Daarom organiseer ik dit jaar een actie in het kader van De Warmste Week.”

Zowel jongeren als gezinnen met kids willen ter plekke hun steentje bijdragen

Op zaterdagnamiddag 30 november organiseert Laurien samen met nog enkele vrijwilligers een workshopnamiddag voor kinderen. Dat alles vindt plaats van 14 tot 16 uur in Brouwerij Maenhout in Pittem. “Kinderen vanaf het tweede kleuterklasje tot en met het tweede leerjaar kunnen zich voor de workshopnamiddag inschrijven”, vertelt Laurien. “Er zullen die namiddag vier workshops zijn, waaruit de kinderen op voorhand twee workshops moeten kiezen.”

Vier workshops

“Ten eerste kunnen ze kiezen voor Keniaanse dans. Daarvoor heeft er zich vrijwillig een dansjuf aangeboden. Ook zal er een workshop koken zijn, waarbij we mandazis zullen maken. Dat zijn een soort Keniaanse oliebollen. Vervolgens zal er ook een muziekworkshop zijn, waar kinderen kunnen leren hoe ze op een djembé kunnen spelen. Tot slot is er nog een workshop knutselen.”

Het is niet de bedoeling dat de ouders blijven tijdens de workshop. “Wel is het mogelijk om na afloop van de workshops, dus om 16 uur, nog iets te drinken in de bar van Brouwerij Maenhout. Inschrijven voor de workshops kan via de Facebookpagina Kids4Kenia of door een mailtje te sturen naar laurienverwilst@hotmail.com. Deelnemen kost 6 euro. Daarvoor krijgen de kinderen dus twee workshops aangeboden, maar ook een drankje en een koekje horen daar bij. Als er mensen of ouders zijn die een extra bijdrage willen doen, is dat zeker mogelijk. Er zal een inzamelbus staan, waarin geld gestopt kan worden”, aldus Laurien.

Naar Kortrijk

De opbrengst van het evenement gaat integraal naar Sunshine4Kids. “Op 21 december ga ik samen met de vrijwilligers, die me zullen helpen tijdens de workshops, naar Kortrijk om het bedrag bekend te maken. We hopen natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Daarom dus nog een extra warme oproep naar ouders toe om hun kinderen in te schrijven. Het belooft een leuke en interessante namiddag te worden”, rondt Laurien af.

(Stephanie Desmet)