Laurent Hoornaert verhuist mee met Van Quickenborne

Laurent Hoornaert trekt mee naar Brussel met Vincent Van Quickenborne. (foto pco)
Redactie KW

Laurent Hoornaert wordt directeur van het kabinet van vice-eersteminister Vincent Van Quickenborne. De fractieleider van Tope8920 fungeert in het dagelijks leven als kabinetschef van Van Quickenborne.

Door de vorming van de nieuwe federale regering werd Vincent Van Quickenborne (Open VLD) gevraagd om de functie op te nemen als vice-premier en minister van Justitie en Noordzee. “Vincent heeft me gevraagd om mee te gaan naar Brussel om de opstart van het kabinet in goede banen te leiden, maar ook actief te blijven als kabinetschef van de burgemeester in Kortrijk om waarnemend burgemeester Ruth Vandenberghe haar weg te laten vinden in Kortrijk. Een hele boterham dus, naast mijn andere engagementen in Langemark-Poelkapelle”, duidt Laurent Hoornaert zijn nieuwe taken.

“In Brussel ben ik verantwoordelijk voor het opstarten van het kabinet van de vice-premier. Ik doe dat tot Kerst nog samen met een ervaren dame die dan met pensioen gaat. Officieel heet mijn functie ‘kabinetssecretaris’ of ‘directeur van het secretariaat’. Samen met het kernteam kabinetchef algemeen beleid, kabinetschef justitie, directeur communicatie en de minister vormen we het kabinet. We proberen de knapste koppen samen te brengen die bereid zijn om dag en nacht te werken en bereikbaar te zijn, én gedreven zijn om van de regering-De Croo een succes te maken. Een hele boterham”, besluit Laurent Hoornaert. (pco)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier