Lauren Vanlerberghe en Alexander Doom Sportvrouw en -man van het Jaar, Sofie Vervaecke beste prof

U15 A van Knack Roeselare © SM
Stijn Moerman

Vrijdagavond 6 maart vond in de internationale sporthal van Schiervelde het jaarlijks Sportgala #vanrsl plaats. Dit jaar was er een extra award om Noël De Meyere, die onlangs stopte als voorzitter van de sportraad, te eren.

Na een krachtige openingsact van Bar-Code werden de eerste twee trofeeën van de avond uitgereikt. Die van Beloftevolle Jongere van het Jaar ging naar Lisa Borgonie. De meervoudige zwemkampioene haalde het voor triatleet Louis Uyttenhove en atleet Maarten Dewulf. De tweede prijs van de avond was die van Jeugdsportploeg van het Jaar. Daarin ging de award naar de Belgische kampioenen U15 A van Knack Roeselare. De U13 A van Bevo Beobank Roeselare en de U15 van KSV Roeselare waren de overige twee kanshebbers.

Lauren Vanlerberghe volgt zichzelf op

Na een indrukwekkende performance van goochelaar Nicholas Arnst werden de winnaars van Schoolsport van het Jaar en Sportvrouw van het Jaar uitgereikt. In die eerste categorie haalde VMS Roeselare het voor Barnum en MSKA. De titel van sportvrouw ging net als vorig jaar naar Lauren Vanlerberghe. De Roeselaarse slaagde er na een zware schouderoperatie in om terug te keren op het hoogste niveau en de Belgische voltigetitel te behalen. Atletes Hilde Hindryckx en Jeannine Tanghe mochten mee op het podium.

Lauren Vanlerberghe
Lauren Vanlerberghe© SM

Dubbel feest voor Alexander Doom

Als opwarming voor de laatste trofeeën van de avond bracht danseres Lana Verkest een prachtige performance. De titel van Sportploeg van het Jaar ging vervolgens naar de 4×400 meter senioren heren van KAVR, bestaande uit de broers Alexander en Elias Doom, Loïc Van Oost en Iwein Bau. Zij haalden het van Team Reloaded van Hypnosis Dance Academy en Judo Team International. Niet veel later mocht Alexander Doom al opnieuw naar het podium, want hij kroonde zich ook tot Sportman van het Jaar. De atleet kende immers een indrukwekkend atletiekjaar, waardoor hij naar het EK en WK mocht. Hij haalde het van taekwondo Maisam Mohammadi en zwemmer Dwight De Jaegere.

Alexander Doom
Alexander Doom© SM

Primaballerina

De laatste award van de avond was die van Profsport(st)er of -ploeg van het Jaar. Die ging naar balletdanseres Sofie Vervaecke, die op 22-jarige leeftijd al het uithangbord is van het in Europe heel hoog aangeschreven Staatstheater van Nürnberg. De concurrentie was nochtans niet min met Knack Volley Roeselare en wielrenner Piet Allegaert.

Sofie Vervaecke
Sofie Vervaecke© SM

Extra award

Toen iedereen dacht dat de prachtige show afgelopen was en de receptie van start zou gaan, werd er nog een extra trofee uit de hoed getoverd. Die was voor niemand minder dan Noël De Meyere, die na 16 jaar afscheid nam als voorzitter van de sportraad. Een passend eerbetoon aan de bezieler van heel wat Roeselaarse sportprojecten.

Winnaars Schoolsport
Winnaars Schoolsport© SM

(SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier