Laura Vanhoutte uit Koksijde werd 21 in 2021: “Alle continenten wil ik ontdekken”

Laura Vanhoutte. (foto WVH)
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

“Ik studeer communicatiemanagement aan Howest Kortrijk. Ik probeer ook één of twee keer per week naar de fitness te gaan.”

En wat in het weekend?

“Nadat ik mijn schoolopdrachten heb afgewerkt, spreek ik graag eens af met vrienden. Ofwel maak ik dan wat tijd voor mezelf.”

Hoe is je muzikale smaak?

“Die is heel breed: van Abba over Andrea Bocelli tot Queen en hedendaagse artiesten. Wat ik afspeel, hangt vooral af van hoe ik me op dat moment voel.”

Ben je een concert- of festivalganger?

“Niet echt. De jaarlijkse feestjes hier in de buurt heb ik wel gemist: samen dansen, meezingen met de muziek, elkaar vastpakken, nieuwe herinneringen maken …”

Ben je een Netflixer?

“Sinds de lockdown kijk ik vaker naar films en series. Enkele tips zijn Drive to Survive, Bodyguard, Emily in Paris, Bridgerton … Nu verschijnen er ook heel wat kerstfilms die ik ga bingewatchen!”

Waar kan je absoluut niet tegen? En kom je dan in opstand?

“Mensen die fake zijn, zijn mijn tijd niet waard. Ik focus me liever op zij die het echt goed met mij menen.”

Waar kijk je naar uit, eenmaal de pandemie achter de rug?

“Op een gegeven moment was het een saaie routine: opstaan, online les volgen, taken maken en weer slapen. Er was niet meteen iets om naar uit te kijken. Nu verlang ik ernaar om weer zorgeloos ergens heen te kunnen gaan, zonder rekening te houden met sluitingsuren, mondmaskers en al die coronaregels.”

Hoe zal eindejaar er volgens jou uitzien?

“Hopelijk kunnen we Nieuwjaar vieren zoals andere jaren, samen met vrienden op een oudejaarsevent. Al vrees ik daar wat voor, nu de cijfers weer de hoogte in schieten.”

Waar ben je het meest aan gehecht?

“Familie, vrienden en mijn geboorteknuffel Noukie, die ik ondertussen al helemaal kapot geknuffeld heb.”

Ben je dierenvriend?

“Ja. We hebben thuis een kanarie, Chippie.”

Wat staat er bovenaan je bucketlist?

“Reizen! Ik wil graag in alle continenten voet aan de grond zetten, om die andere culturen te ontdekken. Ik wil ook graag de big five eens zien in het wild. Verder wil ik een rondreis maken door Italië, en droom ik ervan om een formule 1-race bij te wonen.”

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“Nu wil ik eerst en vooral mijn bachelordiploma halen. Daarna wil ik graag een leuke job in de eventsector, en me vooral geen zorgen hoeven te maken over geld. Daarnaast hoop ik dat mijn familie en vrienden gezond blijven!”

(WV)