Laura Sambaer nieuwe Poperingse Hopkoningin

© MD
Redactie KW

Zaterdagavond werd Laura Sambaer tot nieuwe hopkoningin verkozen.

“En het kroontje gaat naar… het gouden team. Aurora!” Het meest onverwachte geschiedde wel degelijk: gisterenavond koos de Hoofdstad van het Goede Leven een nieuwe hopkoningin uit Scouting Poperinge. Na een nooit geziene nek-aan-nekstrijd kreeg de nieuwe ambassadrice van de stad, Laura Sambaer (20), het kroontje overhandigd van Axelle Van Bruwaene, Hopkoningin 2014. De komende drie jaar zullen haar eredames Manon Debacker (19) en Hanne Rouseré (18) aan haar zij staan.

In de bomvolle en merkwaardig genoeg steeds groter lijkende feesttent op het Oudstrijdersplein werd zaterdagavond 16 september de driejaarlijkse hopkoninginverkiezing gehouden. In deze editie gingen opnieuw slechts twee trio’s voor het felbegeerde kroontje. Opnieuw kon de strijd herleid worden tot een clash tussen de Scouts en de KSA. Met de overwinning van Laura is de heerschappij van Scouting Poperinge nog drie jaar langer bestendigd. In totaal zal de Scouts-hegemonie wel negen jaar ononderbroken voortduren. Zowel in 2014, met Axelle Van Bruwaene en in 2011, met de overwinning van Lieselot Goemaere wonnen de Scoutsmeiden het kroontje. Ook in 2004, met Séline Riquières zege, was dat het geval.

Eén puntje verschil

Toch leek het er aanvankelijk op dat de gedoodverfde underdogs, de KSA-meiden Jana, Camille en Cato het pleit zouden beslechten. Zowel in de paintballwedstrijd, de gevelstrijd als in beide stemmingen bleek team Hopcona dé publiekslieveling bij uitstek te zijn. De wedstrijd eindigde in de voorlaatste ronde op een ex aequo voor de teams, die beide op 58 punten strandden. Uiteindelijk was het de doorslaggevende quizronde die Laura Sambaer, Manon Debacker en Hanne Rouseré van team Aurora met slechts één miniem puntje voorsprong tot ambassadrices van de stad van het Goede Leven betitelde.

“Beide teams waren zeker aan elkaar gewaagd”, bekent de kersverse hopkoningin. “Team Hopcona haalde weliswaar de meeste stemmen vanuit het publiek, maar de luidkeelse steun van onze jeugdbeweging heeft ons goed geholpen door de spannende strijd op het podium. De zenuwen waren er wel, ja. We kenden de meisjes van Hopcona al en we zijn de hele periode door vrienden gebleven. Daar zijn we blij om, ondanks de rivaliteit die er de laatste weken onder de supporters heerste. Ik kijk er enorm naar uit om nu de volgende drie jaar de stad te mogen vertegenwoordigen. Even feesten vanavond dus, al beseffen we goed genoeg dat morgen een belangrijke dag wordt: een dag om te triomferen. Daar kijken we dan ook het meest naar uit. Wij zullen ons dan zeker 200 procent inzetten om onze grote droom zo goed mogelijk te realiseren.”

De afterparty door Stijn Vandevoorde was niet te miskennen een voltreffer. Had het aan de Studio Brussel-dj zelf gelegen, dan had hij de feestvreugde van de 3.800 supporterende Keikoppen zonder moeite weten te rekken tot aan de Hoppestoet op zondagnamiddag. (SVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier