Laura De Clercq wil via Queen of the Models carrière maken: “Ik poseer liefst in lingerie”

Laura De Clercq droomt ervan in de modellenwereld carrière te maken. Haar deelname aan 'Queen of the models' is daarin een eerste stap. © GJZ
Redactie KW

De 19-jarige Laura De Clercq droomt ervan om een plaatsje te verwerven in de modellenwereld. Ze staat graag voor de camera en showt dan nog liefst lingerie. Om haar droom een wending te geven in de goede richting doet ze mee aan ‘Queen of the models’. Op 24 oktober is de grote finale.

Laura De Clercq (19) droomt er al jaren van om in de modellenwereld te stappen. Ze ziet in haar deelname aan de wedstrijd ‘Queen of the models’ een belangrijke stap voorwaarts om haar doel te bereiken. “Ik ben toch wel trots op mijn selectie. ‘Queen of the models’ is zeker niet de zoveelste missverkiezing, maar een wedstrijd waarin men op zoek gaat naar modellen. Er waren ruim 800 inschrijvingen en om dan bij de 20 finalisten te zitten, is toch niet niks”, zegt de Zwevegemse.

Voor Laura ging wel een nieuwe wereld open. “Het is de eerste keer dat ik aan zo’n wedstrijd deelneem en alles was echt compleet nieuw. Veel foto-ervaring had ik niet, al keek ik wel naar dergelijke filmpjes op YouTube en zo. Nu zijn er al wel fotografen die geïnteresseerd zijn in een shoot.” Ook voor de wedstrijd werden al diverse shoots georganiseerd. Zo mocht Laura al in trouwjurken en bikini poseren en was er ook al een fotoshoot in gothic-stijl.

Corona

Spijtig genoeg komt ook hier het coronavirus roet in het eten gooien. “Normaal is er met de organisatie om de twee weken een fotoshoot, telkens op zondag. Na de shoot is er dan ook een groepsactiviteit voorzien, zodat de sfeer goed blijft. Door de coronamaatregelen zijn nu wel een aantal van die zaken niet kunnen doorgaan. We worden wel goed omringd door de organisatie die zorgt dat we in bubbels kunnen werken en dat alles coronaveilig verloopt.”

Ik maak me heel graag op en ben blij als ik voor de camera sta

Naast het goed overkomen op foto worden ook punten gegeven op een aantal andere zaken. “Het fotowerk is één ding, maar daarnaast moeten we ook aandacht hebben voor de juiste kleding, de bijpassende juwelen en dergelijke zaken meer. Ook moeten we proberen de media te halen. Ikzelf vind dit allemaal best wel leuk. Ik maak me heel graag op en ben blij als ik voor de camera sta.”

Lingerie

Laura werkt sinds kort ook samen met een manager. Die helpt nu vooral bij het zoeken naar sponsoring. “Zonder sponsors zou het een dure aangelegenheid worden. Gelukkig kreeg ik de bikini’s voor de shoot en kon ik de trouwjurken gratis gebruiken. Verder is mijn manager ook actief in het modewereldje en zal hij mij aanbevelen in zijn kennissenkring. Wat ik het liefst doe van shoots? Poseren in lingerie. Ik ben, op zijn zachtst gezegd, verslaafd aan lingerie. Ik zie dat enorm graag en zou er blijven kopen. Voor parfum heb ik al een even grote zwakte. Ik heb dit wellicht een beetje van mijn moeder, Nathalie Lelan. Twintig jaar terug deed ze ook mee aan een wedstrijd en kwam ze zo in lingerie terecht in P-Magazine.”

Laura hoopt nu natuurlijk dat ze op 24 oktober het kroontje van ‘Queen of the models’ mag opzetten. “Er is ook wel een leuke geldprijs aan verbonden, maar belangrijker is dat ik zo mijn eerste stappen kan zetten in de modellenwereld.”

(GJZ)

Wie Laura De Clercq wil volgen, kan dat via Instagram en Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier