Latijns-Amerikaanse transgenderprostituees actief in Brugse vakantiewoningen

Beeld ter illustratie: Brigitte Balfoort stelde enkele vragen over prostitutie in Brugge. © Getty Images/Westend61
Stefan Vankerkhoven

Latijns-Amerikaanse transgenderprostituees misbruiken in Brugge van hotels en vakantiewoningen om klanten te verwennen. Enkele uitbaters van gastenkamers deden hun beklag over prostitutie bij gemeenteraadslid Brigitte Balfoort, die er dinsdagavond in de gemeenteraad een politiek agendapunt van maakte.

Brugge telt in tegenstelling tot Oostende geen zichtbare prostitutie. Raamprostitutie is er verboden, er zijn enkel drie louche clubs waar aan seks tegen betaling kan gedaan worden. Volgens de lokale politie zijn er daarnaast enkele Thaise massagesalons en prostituees die thuis hun klanten ontvangen. “Maar die zijn wettelijk in orde, ze staan zelfs vermeld op de kruispuntbank voor ondernemingen”, aldus de Brugse burgemeester Dirk De fauw.

Op vraag van raadslid Brigitte Balfoort vroeg Dirk De fauw een rapport op bij de politie. Daaruit blijkt dat er in Brugge recent enkele pv’s opgemaakt werden rond gedwongen prostitutie, die voor verder onderzoek en vervolging overgemaakt zijn aan het parket. “En toevallig maakte vorig weekend de eigenaar van een flat in Zeebrugge melding van het feit dat hij vastgesteld had dat hij zijn vakantiewoning een maand lang verhuurd had aan enkele prostituees.”

Volgens de burgemeester beperkt mannelijke prostitutie zich in Brugge tot een vorm van escorteservice. “Een nieuw fenomeen is dat Latijns-Amerikaanse transgenders zich prostitueren in Brugse hotels en vakantiewoningen.”

Brigitte Balfoort beaamt: “Ook ik kreeg klachten van buurtbewoners en uitbaters dat er in sommige gastenkamers een va-et-vient was van klanten van prostituees. Niet van transgenders wel van vrouwelijke sekswerkers…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier