https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

“Later mijn eigen bedrijf opstarten”

Reinhart Colpaert: “Mijn droomreis? Een rondreis door de VS.” (foto MP)
Matthew Pyck

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021.

Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Deze week: Reinhart Colpaert uit Blankenberge.

“Ik zit op kot in Gent en daar heb ik met mijn kotgenoot en een paar goede vrienden mijn verjaardag gevierd. De sfeer was anders dan bij mijn sweet sixteen en sweet eighteen, maar mijn beste vrienden waren er en dan amuseer ik me altijd.”

“Mijn moeder is polyvalent verzorger bij Familiehulp en mijn vader is actief bij de speelpleinwerking in Oostende.”

Hoe ziet een doordeweekse dag er voor jou uit?

“Ik studeer nu nog Internationaal Ondernemen, dus veel tijd gaat naar mijn studies, naar de les gaan of lessen voorbereiden. Daarnaast ga ik ook bijna elke dag naar de fitness, dat vind ik belangrijk. Even alle frustraties eruit gooien en je concentreren op je oefeningen doet enorm deugd. Sinds kort speel ik ook één keer per week minivoetbal en voor de rest probeer ik regelmatig af te spreken met vrienden om uit te gaan.”

En hoe zit dat in het weekend?

“Als ik niet te veel schoolwerk heb, spreek ik af met vrienden uit Blankenberge of help ik mijn ouders met het huishouden. Soms passeer ik ook nog wel eens in de Local B als er een evenement gepland staat. Met mijn abonnement voor Club Brugge kijk ik ook alle thuiswedstrijden in het stadion. De sfeer tijdens de wedstrijd tegen PSG was fantastisch.”

Hoe ben je de lockdown doorgekomen?

“Al mijn lessen werden online gegeven. Er was weinig fysiek contact en dat vond ik wel spijtig. Toch heb ik moeite gedaan om actief bezig te blijven, door te gaan fitnessen, maar ook door Gent te verkennen op de fiets samen met mijn kotgenoot. Het vervelendste vond ik de spontaniteit die weg was. Alles wat je deed, moest vooraf gepland zijn. Iemand tegenkomen en direct iets gaan drinken, zat er niet meer in. Sinds kort heb ik me ook verdiept in beleggen en bitcoins.”

Ben je een bingewatcher? Wat moeten we gezien hebben?

“Als iets populair is, heb ik de neiging om net niet naar die series te kijken. Tijdens de lockdown heb ik wel The Sopranos bekeken en dat kan ik wel aanraden. Aansluitend is er ook een podcast van twee acteurs die bij elke aflevering interessante weetjes vertellen en aangeven hoe bepaalde draaidagen verliepen. The Sopranos is een van de eerste series waarin de bad guys de hoofdrol spelen en dat heeft de deur opengezet voor veel series die volgden.”

Wat staat er op je bucketlist?

“Kleine en grote projectjes. Zo wou ik ooit eens jetskiën en dat heb ik deze zomer gedaan in Portugal. Sinds het begin van mijn opleiding droom ik al van een buitenlandse stage en dat staat dit schooljaar ook al gepland. Momenteel kijk ik voor een bedrijf in Kaapstad, maar er ligt nog niets vast. Ik ben echt benieuwd hoe het zal zijn om alleen in een ander land en een andere cultuur te wonen en volledig zelfstandig te zijn. In de toekomst zou ik ook nog een rondreis door de VS willen maken. En natuurlijk zou ik als student Internationaal Ondernemen later mijn eigen bedrijf willen opstarten. (MP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.