Lara Vanallemeersch uit Woesten is 21 in 21: “Ik ben heel trots op mijn mama”

Lara Vanallemeersch.© (Foto GF)
Lara Vanallemeersch.© (Foto GF)
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021.Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Hoe ziet een doordeweekse dag eruit?

“Ik zit in mijn derde bachelor Taal- en Letterkunde (Nederlands-Duits) in Leuven. Toch probeer ik ook voldoende pauze te nemen. Dan wandel ik even door de winkelstraat en ga een koffietje halen. Ik heb dit schooljaar koffie leren drinken en kan nu nog moeilijk zonder. ’s Avonds ben ik vaak minder productief en spreek dan af met vrienden of kijk wat tv. Ik ben al jaren een echte Thuis-kijker en mis amper een aflevering.”

En wat in het weekend?

“Zaterdagnamiddag of zondagnamiddag is vaak een familiemoment. Ik heb een kleine zus die dit jaar 10 wordt en ik vind het belangrijk om wat tijd met haar te spenderen in het weekend. Zaterdagavond spreek ik dan meestal af met vrienden of met mijn lief. Toch is er één vast moment, namelijk de zondagvoormiddag. Dan ga ik altijd soep drinken bij mijn grootouders. Ze wonen twee huizen verderop, waardoor ik regelmatig eens binnenspring. Toen ik klein was hebben zij heel vaak voor mij gezorgd na school. Ook over de middag ging ik daar altijd eten. Ik heb dus een hele hechte band met mijn mémé en pépé.”

Is er een goed doel dat je nauw aan het hart ligt?

“Ik steunde onlangs het Menstruatieproject Ithemba. Ik ontdekte deze vzw via Twitter en het kaartte een probleem aan waar ik me totaal niet van bewust was. In veel Afrikaanse landen, waaronder Tanzania moeten meisjes hun dagelijkse leven en schooltijd elke maand een paar dagen on hold zetten omdat ze hun maandstonden hebben. Die meisjes beschikken niet over de nodige faciliteiten om gewoon te kunnen doorgaan met hun bezigheden. Menstruatiearmoede is zelfs wereldwijd echt een probleem. Ik vind het dan ook unfair dat meisjes kansen zouden missen door de natuurlijke gang van zaken en heb daarom het project gesteund.”

Is er iemand naar wie je opkijkt en waarom?

“Ik kijk echt op naar mijn mama Sylvie Vanallemeersch. Zij was 21 jaar in 2000, toen ze van mij beviel. Ze is lang een alleenstaande mama geweest, dus ik besef dat het niet altijd gemakkelijk was. Zelf zo jong en alleen zijn met een klein kind. Gelukkig was en ben ik een brave (lacht). Door die omstandigheden hebben wij ook echt een enorm hechte band, zij is niet enkel mijn mama, maar ook mijn beste vriendin. Mijn respect groeit alleen maar nu ik dezelfde leeftijd heb bereikt. Ik zie mezelf op 21-jarige leeftijd echt geen kind opvoeden, maar zij heeft dat zo goed gedaan. Ik weet gewoon hoe graag ze mij en mijn zusje ziet, ze zou echt alles voor ons doen. Ze is zo’n sterk persoon en ik kan dan ook niet anders dan naar haar opkijken. Dus aan mijn mama: ik zie je echt heel graag en ik ben enorm trots dat jij mijn mama bent.”

Hoe zie je jezelf binnen tien jaar?

“Ik zie mezelf binnen 10 jaar gelukkig zijn samen met mijn lief, vrienden en familie en hoop nog veel mooie momenten te beleven met hen.”

(API)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.