Lani Declerck blij met progressie die ze dit seizoen al maakte bij Vlamvo Vlamertinge

Voor Lani Declerck ging bij Vlamvo een nieuwe wereld open. (foto EF)
Redactie KW

Na de titel van vorig seizoen sloten de youngsters van Vlamvo Vlamertinge C de heenronde in derde provinciale af op een knappe derde plaats. Zaterdag treffen ze hekkensluiter Dynamivo Dadizele.

Bij Vlamvo Vlamertinge C kennen ze dit seizoen bijzonder weinig problemen om zich aan te passen aan het niveau in derde provinciale. Met negen overwinningen tegenover slechts twee nederlagen en een derde plaats in de stand doet de promovendus het voortreffelijk.

“Als één van de jongste ploegen in de reeks missen we de nodige ervaring, maar dat maken we ruimschoots goed door het vele talent dat in onze groep schuilt”, opent de 16-jarige Lani Declerck. “We wisten dat we in staat moesten zijn om in de middenmoot te eindigen, maar hadden nooit verwacht om halverwege het seizoen op de derde plaats te staan. Of we veel bezig zijn met het klassement? Het is niet zo dat we voluit voor de titel gaan, maar in het weekend wordt er wel volop via de gsm naar de stand gekeken.”

Geen onderschatting

Vlamvo treft zaterdag hekkensluiter Dynamivo Dadizele, een makkie? “We zijn op onze hoede want in de heenronde konden we slechts nipt met 3-2 winnen. Het verbaast ons dan ook dat Dadizele nu laatste staat. Aan de andere kant was dat ook onze eerste match van het seizoen, en hebben we nu al veel stappen vooruit gezet.”

Lani Declerck woont in Kortrijk en kwam tot eind vorig seizoen uit voor Bidavo Bissegem. Ondanks de grotere afstand is de jonge opposite trots op de progressie die ze dit seizoen al geboekt heeft.

Ik was eigenlijk vooral op zoek naar een grotere uitdaging. Nadat ik me op volleytransfer had geplaatst, werd ik door Vlamvo Vlamertinge uitgenodigd om te komen testen. Dat viel heel goed mee en na overleg met mijn ouders besloot ik dan ook de stap te wagen.”

Onder de indruk

“Het is voor mij echt een nieuwe wereld die opengaat, zo speel ik dit seizoen voor het eerst Champions League met de U17, en speel ik in een ploeg met heel veel talent. De eerste trainingen was ik echt onder de indruk van hoe goed de jonge speelsters hier al kunnen volleyballen. Zelf ben ik op technisch vlak al veel verbeterd en mag ik zeggen dat ik een completere speelster ben geworden.”

Zaterdag 11 januari om 18 uur: Vlamvo Vlamertinge C – Dynamivo Dadizele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier