Langer vrij zwemmen in De Amfoor

Voor de vrije zwemmers wordt het tijdslot uitgebreid met een kwartier. © JS
Redactie KW

Sinds 1 juli mag zwembad de Amfoor opnieuw zwemmers ontvangen. Sinds 5 augustus werden de tijdsloten lichtjes aangepast.

Heel wat maatregelen werden genomen om het zwemmen helemaal coronaproof te laten verlopen. Er kan enkel gezwommen worden na reservatie via https://gemeente-moorslede.reservio.com. “Je kan na afspraak baantjes komen trekken, maar ook vrij komen zwemmen.

Voor zowel het baantjes zwemmen als het vrij zwemmen kon je 1 uur reserveren. Voor de baantjeszwemmers blijkt dit prima, maar voor die mensen die zich met kindjes willen uitleven in het zwembad, was dit toch wat kort”, vertelt schepen van sport Jurgen Deceuninck (STERK).

Vol uur genieten

Daarom werd beslist het tijdslot uit te breiden met een kwartier. “Dit lijkt misschien niet veel, maar betekent wel dat men zo een vol uur kan genieten van ons zwembad. Op zondagvoormiddag kan je er zelfs een tijdslot van 2 uur reserveren”, vertelt de schepen.

Voor het baantjes zwemmen verandert niets aan de tijdsloten. “Op die manier wil de Amfoor het maximaal aantal badgasten per dag blijven toelaten, zonder in te boeten op de veiligheids- en hygiënemaatregelen”, zegt Deceuninck. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier