Langemarknaar Danny Vanacker organiseert achtste editie van Vredeszoektocht

De organisatie met Mieke Degryse, Danny Vanacker, Marcel Malengier. © (foto RB)
Redactie KW

Van zodra het opnieuw toegelaten is worden in Langemark-Poelkapelle twee zoektochten – een wandel- en een autozoektocht – georganiseerd. Danny Vanacker is van oudsher de ideeënman achter deze Vredeszoektocht, die loopt tot zondag 5 juli.

“De eerste zoektocht is een doorheen het centrum van Langemark over een drietal kilometer. Tijdens deze wandeling moeten de deelnemers op zoek gaan naar duidelijk herkenbare foto’s. Die foto’s bevinden zich daarbij niet in de volgorde van het wandeltraject en per foto moet een eenvoudige vraag worden opgelost. De wandeling start dit jaar aan Bistro De Koornbloem en leidt de deelnemers door het centrum van de gemeente met daarbij de nodige aandacht voor zowel geschiedenis, cultuur als natuur”, vertelt Danny Vanacker.

Autozoektocht

Tegelijkertijd wordt er ook een autozoektocht georganiseerd, die start aan Eetkaffee Steenstraete in Bikschote. Deze zoektocht van zo’n 45 kilometer doorkruist alle deelgemeenten en parochies van de Bakelandtgemeente om te eindigen in Merkem en staat vooral in het teken van de herdenking van WO I. “De deelnemers maken kennis met een aantal zaken van het oorlogserfgoed van deze gemeenten en parochies. Door het spannende en ontspannende pigment van een zoektocht worden de deelnemers niet alleen ondergedompeld in het historische oorlogsverleden, maar krijgen ze ook een impressie van enkele buurtschappen, gekenmerkt door een grote sociale bewogenheid en een sterk uitgesproken agrarisch karakter. Bovendien brengt deze zoektocht de deelnemers op een aantal prachtige locaties met schitterende vergezichten zodat ze ook een magnifiek beeld krijgen van de omgeving. Wees echter op uw hoede voor de diverse valkuilen en spreekwoordelijke addertjes onder het gras waarmee deze zoektocht doorspekt is.”

Voor beide zoektochten is trouwens een schitterende prijzentafel voorzien met onder meer heel wat elektrische apparaten, waardebonnen, streekproducten, boeken en nog vele andere waardevolle prijzen. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdagavond 1 augustus in sporthal Den Tap, waarbij de aanwezige deelnemers kans maken op een mooie prijs via de gratis tombola met als hoofdprijs een fiets”, besluit Danny.

Praktische info

Deelnemingsformulieren voor de zoektochten kosten 10 euro en zijn momenteel te verkrijgen bij Marcel Malengier en Mieke Degryse (Langemarkstraat 52 in Zonnebeke) en bij Danny Vanacker (Eeckhoutmolenstraat 5C in Langemark, 057 48 52 64). Na de opheffing van de coronamaatregelen ook in café-restaurant ‘t Munchenhof (Markt 43, Langemark), café-restaurant Steenstraete (Provincieweg 2, Bikschote) en café De Koornbloem (Markt 30, Langemark, 057 36 88 92). Iedere deelnemer, die zijn antwoordenblad tegen uiterlijk dinsdag 7 juli indient bij Danny Vanacker, heeft recht op een prijs. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier