Langemark-Poelkapelle vlamt mee met De Warmste Week

Onder het motto ‘Langemark-Poelkapelle vlamt mee’ zijn het Team Ontspannen en Dienst Buitenschoolse kinderopvang bezig met een actie naar aanleiding van De Warmste Week op studio Brussel.

Op de foto zien we de initiatiefnemers met links Lieza Storme en rechts Saskia Candry.©Robert Barthier
Op de foto zien we de initiatiefnemers met links Lieza Storme en rechts Saskia Candry.©Robert Barthier

“We willen de Bakelandtgemeente in vuur en vlam zetten, met vlammetjes, kaarsjes en lichtjes tijdens De Warmste Week. Het gemeentehuis hangt binnen vol vlammetjes en het gemeentehuis zetten we het letterlijk in vuur en vlam met vlammende tuinkaarsen die we op de pui plaatsten. Daarnaast versiert de kerstverlichting de ganse voorgevel van het gebouw” vertelt cultuurdeskundige Saskia Candry.

Hang een vlam uit

“In tijden van nood zijn er altijd mensen die klaar staan om anderen te helpen. Het is niet altijd eenvoudig om de eerste stap te zetten en om je buurt, buren of je straat te tonen dat je er wil zijn voor elkaar. Wat licht, een kaarsje, een fonkelende kerstversiering of een simpel vlammetje tonen je betrokkenheid. ‘Vlam je mee in LP’ wordt onze leidraad. Hier enkele voorbeeldjes: print de ‘Warmste Week-vlam’ uit en hang deze aan je raam of voordeur. Wees creatief: knutsel, kleur, schrijf, teken, schilder, krijt, knip en plak… leef je uit. Het maakt niet uit hoe je het doet, maar hang een vlam uit. Hang ook wat kerstverlichting op in en rond je huis, sfeer en gezelligheid verzekerd. Zet een kaarsje op je vensterbank of brievenbus en breng wat licht in de straat. Stuur een vlammetje naar je buur, je grootouders, je collega, je vakantielief… of gewoon naar iemand die je keihard mist. Maak een vlammetjesketting en hang deze in je kerstboom of voor je raam.”

Deel je foto

“Hiermee toon je dat ook jij het verschil wil maken. Met een warme babbel, een klein gebaar of een helpende hand. Want het verschil, dat ben jij! Drukklare vlammetjes en kleurplaten vind je trouwens op onze website en bij enkele lokale handelaars in onze gemeente. Brandt bij jou ook de vlam? Deel je vlam dan op onze facebookpagina; #sharingiscaring #LPvlamtmee. Wij kijken uit naar het resultaat van onze oproep” besluit Saskia. (RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.