Eerder kondigde onder andere al buurgemeente Zonnebeke aan dat het verplicht is om overal een mondmasker op zak te hebben en nu volgt ook Langemark-Poelkapelle die regel. "Aangezien niet voorspeld kan worden wanneer men zich onverwachts in een situatie bevindt waarbij de regels van social distancing niet gevolgd kunnen worden, is het voor iedereen vanaf de leeftijd van 12 jaar op het hele openbaar domein en op alle publiek toegankelijke plaatsen van de gemeente Langemark-Poelkapelle verplicht een mondmasker of elk alternatief in stof bij zich te hebben", klinkt het.

Bovendien worden ook alle publiek toegankelijke evenementen en sportwedstrijden in de maand augustus geannuleerd en verboden. Trainingen en niet-wedstrijdgebonden sporten kunnen wel blijven doorgaan. Trainingen mogen enkel plaatsvinden zonder toeschouwers en kleedkamers en douches blijven gesloten. De buitenschoolse kinderopvang, de speelpleinwerking en jeugd- en sportkampen blijven gewoon doorgaan. Er geldt ook een uitzondering voor de wekelijkse woensdagmarkt. Die blijft plaatsvinden.

Halfweg de maand augustus zal een nieuwe evaluatie plaatsvinden om te oordelen of er ook voor de maand september extra maatregelen genomen moeten worden.

Eerder kondigde onder andere al buurgemeente Zonnebeke aan dat het verplicht is om overal een mondmasker op zak te hebben en nu volgt ook Langemark-Poelkapelle die regel. "Aangezien niet voorspeld kan worden wanneer men zich onverwachts in een situatie bevindt waarbij de regels van social distancing niet gevolgd kunnen worden, is het voor iedereen vanaf de leeftijd van 12 jaar op het hele openbaar domein en op alle publiek toegankelijke plaatsen van de gemeente Langemark-Poelkapelle verplicht een mondmasker of elk alternatief in stof bij zich te hebben", klinkt het. Bovendien worden ook alle publiek toegankelijke evenementen en sportwedstrijden in de maand augustus geannuleerd en verboden. Trainingen en niet-wedstrijdgebonden sporten kunnen wel blijven doorgaan. Trainingen mogen enkel plaatsvinden zonder toeschouwers en kleedkamers en douches blijven gesloten. De buitenschoolse kinderopvang, de speelpleinwerking en jeugd- en sportkampen blijven gewoon doorgaan. Er geldt ook een uitzondering voor de wekelijkse woensdagmarkt. Die blijft plaatsvinden. Halfweg de maand augustus zal een nieuwe evaluatie plaatsvinden om te oordelen of er ook voor de maand september extra maatregelen genomen moeten worden.