Lange rij wachtenden in Oostende voor gratis schaatstickets

Honderden mensen schoven geduldig aan. © JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In Oostende werden zaterdag 3.000 gratis tickets uitgedeeld om te schaatsen. En als het gratis is, dan wachten de mensen maar al te graag in rij. Het lijkt een cliché, maar in Oostende deden ze dat cliché alle eer aan.

Tijdens Winter in het Park in het Leopoldpark in Oostende geeft Toerisme Oostende vzw maar liefst 3.000 gratis tickets weg voor de drijvende schaatspiste van 1.150 m². Vanaf zaterdag 30 november konden de tickets, op vertoon van de identiteitskaart, opgehaald worden. Op is op moeten de vele Oostendenaars gedacht hebben want vanaf 9 uur kwamen de mensen in mondjesmaat toe in de hoop als eerste binnen te zijn. Tegen 10 uur stond een lange rij wachtenden voor het gebouw van Toerisme Oostende. Ze wilden allemaal maar één ding: dat gratis schaatsticket bemachtigen.

De loketbedienden van Toerisme Oostende hadden de handen vol om iedereen zo snel mogelijk te bedienen. Aurelie Ronse (29) kwam rond 9.30 uur toe en wachtte lang, heel lang… “Het duurde wel een uur eer we binnen waren, maar het was het wachten waard“, zegt ze. “Als je vier tickets nodig hebt, dan loopt de prijs al snel op. De gratis tickets zijn een leuk initiatief van Toerisme. Op die manier krijgt iedereen de kans om te schaatsen, ook mensen die het minder breed hebben.” Nochtans worden de tickets de hele periode van Winter in het Park uitgedeeld. “We wilden zeker zijn van de tickets. 3.000 tickets lijkt veel, maar ze zijn sneller de deur uit dan men zou denken”, aldus Aurelie.

De gratis tickets kunnen gebruikt worden op een datum naar keuze tussen 30 november en 5 januari. De tickets kunnen opgehaald worden tussen 10 uur en 17 uur, op vertoon van de identiteitskaart of kids ID en dat zolang de voorraad strekt.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier