Langdurige droogte speelt ook Mickey Mouse en zijn vriendjes parten

Redactie KW

In Oostende zijn ze volop bezig met de opbouw van het zandsculpturenfestival en daar is ook water voor nodig.

Momenteel legt zandsculptuurbouwer Alexander Deman samen met zijn internationale equipe van 32 professionele zandbeeldhouwers de laatste hand aan de 20ste editie op rij van zijn festival aan de Vlaamse kust. Het zandsculpturenfestival komt voor de vierde keer op het groot strand in Oostende, ter hoogte van de westelijke strekdam. Dit jaar is het thema ‘Disney Sand Magic’, want dit jaar viert Disneyland Paris haar 25ste verjaardag.

Maar het kleinste kind weet het: wie zandsculpturen bouwt, heeft ook nood aan water. En dat wordt nu gezien de langdurige droogte wel erg schaars. “We zijn begonnen bouwen op 15 mei en sindsdien is er nog geen druppel water gevallen”, zegt Alexander Deman. “De hitte en grote droogte zorgen dan wel voor een ideaal verharden van onze sculpturen, maar bij het sculpteren zelf hebben de kunstenaars wel water nodig om af en toe te kunnen sproeien en zo het zand manipuleerbaar te houden.”

Langdurige droogte speelt ook Mickey Mouse en zijn vriendjes parten

“Voorlopig kan en mag Farys ons nog via het leidingnet bevoorraden. Maar mocht de kraan dicht gaan, dan zitten we in de problemen, want morgenavond is er de officiële opening.”

“In het ergste geval zouden we ons kunnen behelpen met zeewater, aangevoerd door de brandweer!”, besluit Alexander.

(ML)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.