Landelijke Gilde Wingene brengt Lucas De Man met theatermonoloog: ‘Wij, Varkenland’

De organisatoren van de theatermonoloog in cc De Wissel. (foto Nele)
Redactie KW

Op dinsdag 18 februari vindt er een theatermonoloog plaats in cc De Wissel in Zwevezele met als titel ‘Wij, Varkenland’. De kwetsbare positie van een varkensboer en de veerkracht van de boerenziel wordt uit de doeken gedaan.

De theatermonoloog van Lucas De Man is meer dan een voorstelling. De theatermaker ging een maand lang op stage bij verschillende varkensboeren en interviewde graanhandelaars, bankiers, boerenbondsleden, veeartsen en agrarische hulpverleners. Met deze info schreef hij theater. Het stuk geeft inzicht op de huidige positie van de varkensboeren en de kronkels van de voedselketen.

“Wij hebben gemerkt dat mensen uit de sector niet gemakkelijk over hun problemen praten of hulp zoeken”, weet Tom Braet, schepen van Sociaal Beleid en Welzijn. “Daarom gaan we op zoek naar laagdrempelige activiteiten zoals deze theatervoorstelling om het onderwerp bespreekbaar te maken.”

De gemeente Wingene organiseert deze activiteit, in samenwerking met de Landelijke Gilden van Wingene en Zwevezele. De voordracht vindt plaats op dinsdag 18 februari om 19.30 uur in CC De Wissel in Zwevezele. De voorstelling is gratis, maar reserveren bij de Dienst Vrije Tijd is wel noodzakelijk. Dit kan via cultuurtickets@wingene.be of 051 65 04 40. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier