Via het internet kon iedereen kiezen wat de ideale plek is om een zitbank te plaatsen.

Er was keuze uit vijf locaties. Met een duidelijke voorsprong viel de keuze op de lindeboom op de hoek van de Fobbestraat en Oude Beselarestraat. Een ontmoetingsplek voor fietsers en wandelaars op de grens tussen Kruiseke en Wervik, dichtbij het Speghelhof. De bank staat op een fietsknooppuntenroute. De linde is een icoon op het parcours van de autorally 'De 12 uren van Wervik'. In de oude lindeboom hangt het boomkappelletje Onze Lieve Vrouw.

De lindeboom kreeg 57 procent van de stemmen. De rest was voor het Elf Juliplein (28 procent), de Kruisekemolen (7 procent), woonbuurt Triamant in Geluwe (5 procent), de parkbegraafplaats (2 procent) en de Steenakker (1 procent).

De inhuldiging vindt zondag om 10.30 uur plaats. In aanwezigheid van een verrassende muzikant en een 'redenaar van de streeke'.

(GF)

Via het internet kon iedereen kiezen wat de ideale plek is om een zitbank te plaatsen. Er was keuze uit vijf locaties. Met een duidelijke voorsprong viel de keuze op de lindeboom op de hoek van de Fobbestraat en Oude Beselarestraat. Een ontmoetingsplek voor fietsers en wandelaars op de grens tussen Kruiseke en Wervik, dichtbij het Speghelhof. De bank staat op een fietsknooppuntenroute. De linde is een icoon op het parcours van de autorally 'De 12 uren van Wervik'. In de oude lindeboom hangt het boomkappelletje Onze Lieve Vrouw.De lindeboom kreeg 57 procent van de stemmen. De rest was voor het Elf Juliplein (28 procent), de Kruisekemolen (7 procent), woonbuurt Triamant in Geluwe (5 procent), de parkbegraafplaats (2 procent) en de Steenakker (1 procent).De inhuldiging vindt zondag om 10.30 uur plaats. In aanwezigheid van een verrassende muzikant en een 'redenaar van de streeke'.(GF)