Landbouwer besmeurt gevels met stinkende vloeistof in Markegem en rijdt gewoon door

Een twintigtal woningen langs de Wakkenstraat in Markegem geraakte woensdagochtend besmeurd met een vies goedje. Een landbouwvoertuig had er een hoeveelheid lading verloren. De chauffeur reed nadien gewoon door. De brandweer en de bewoners probeerden daarna hun deuren, ramen, muren en daken te reinigen, maar dat lukte niet overal even gemakkelijk.

Veel huizen vertoonden vlekken.© BF
Veel huizen vertoonden vlekken.© BF

De bewoners van de Wakkenstraat merkten woensdagochtend dat hun huizen besmeurd waren met een donker goedje. “Het was een buur die aanbelde en me vertelde dat er verschillende huizen vuil waren. Wat er precies gebeurd is, weten we niet. Wellicht is hier een landbouwvoertuig voorbij gereden en is er iets verkeerd gelopen”, aldus bewoonster Jeannine Vanlerberghe.

Onder andere haar voordeur vertoonde sporen van de passage van het voertuig. “Met een hogedrukreiniger lukte het alvast niet om de vlekken te verwijderen.” De bewoners schakelden de brandweer in. Ook burgemeester Koenraad Degroote (N-VA) kwam kijken wat er precies gaande was. “Bij sommige huizen lukte het reinigen goed, bij andere huizen was dat dan weer een pak moeilijker”, aldus de burgemeester.

Geen geurhinder

Ook de woning van Thomas Vancoillie en zijn vriendin geraakte serieus besmeurd met het goedje. “Toen we woensdagochtend naar buiten kwamen dachten we aanvankelijk dat het om strooizout ging, maar het gaat weldegelijk om iets viezer. Al hebben we geen last van geurhinder. Met warm water lukt het wel om de meeste vlekken uit te krijgen, maar onder andere ook het dak geraakte besmeurd. Dat zal al een pak moeilijker worden”, aldus Thomas.

Politie start onderzoek

Tijdens de reinigingswerken van de brandweer werd de Wakkenstraat een tijdlang gedeeltelijk afgesloten. Ook de politie kwam ter plaatse en startte een onderzoek. De bewoners hopen alvast dat de bevuiler zich kenbaar maakt en zij niet moeten opdraaien voor de kosten voor het reinigen van hun woningen.

“We zijn op zoek naar de persoon die verantwoordelijk is voor dit voorval. De politie is volop bezig met het opsporen van die persoon. Ondertussen raden we vanuit de gemeente de bewoners aan om hun verzekering aan te spreken”, aldus de burgemeester.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.