https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Land of Love ‘beats’ corona en wordt één groot feest

Land of Love in Torhout: met 5.000 enthousiast feesten na anderhalf jaar coronastilte. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

De beats waren tot ver in de omgeving te horen, maar weinigen die daar na anderhalf jaar coronastilte wakker van lagen. Het uitverkochte Torhoutse dancefestival Land of Love werd zaterdag één groot feest. Met 5.000 uitgelaten bezoekers, die zich geprikt en geprikkeld covidsafe helemaal lieten gaan.

Noemenswaardige problemen vielen er niet te melden, ook niet bij de toegangscontrole, waar iedereen een covidcertificaat moest voorleggen. Dat gebeurde bijna altijd via de CovidSafeBE-app op de smartphone. Na een uitgeregende zomer hadden de organisatoren van Festivents het geluk aan hun zijde: het bleef droog en bij momenten priemde de zon zelfs door de wolken. De dag kon niet meer stuk.

Michelangelo geeft zowaar het hoofdpodium kleur

Het was er niet aan te zien dat Land of Love door de corona-onzekerheid op veel kortere termijn was vormgegeven dan bij de vorige drie edities. Er viel op de organisatie niets aan te merken. Wel waren er, los van het hoofdpodium, maar twee tenten in plaats van anders vier: de rocktent Earth en de retrotent Air. Beide werden constant geventileerd. Voor de rest mocht iedereen op de weide zich vrij voelen: zonder mondmaskers op en mét lichamelijk contact, wat een eeuwigheid geleden leek. Het thema Renaissance of wedergeboorte was de vlag die de lading dekte.

Centraal op de main stage van 40 meter breed en 20 meter hoog, met geregeld vuurkolommen die de menigte nog meer in lichterlaaie zetten, werd de terugkeer van de aanraking zowaar met een fragment uit Michelangelo’s plafondfresco’s van de Sixtijnse kapel in Rome afgebeeld. De kunstenaar schilderde begin jaren 1500 de beroemde scène waarbij God met uitgestrekte vinger naar de mens Adam reikt en hem zo tot leven wekt. Een bijbels tafereel op een dancefestival, je ziet het niet elke dag.

Jebroer was wel héél erg op zoek naar ‘die handjes’

De artiesten mochten er zijn, al waren de meeste festivalgangers op de eerste plaats voor de sfeer gekomen. Eindelijk wilden ze weer los gaan na al die virusmiserie. Helaas hadden, meer dan anders, sommigen té veel dorst in te halen. Met hier en daar laveloos drinkgedrag en zielige zattigheid.

Veel jong volk uit de eigen regio op het festival. Aan sfeer geen gebrek.
Veel jong volk uit de eigen regio op het festival. Aan sfeer geen gebrek. © Johan Sabbe

De Nederlandse rapper Jebroer ging wel héél erg op zoek naar ‘waar die handjes waren’. Dan hadden de twee daaropvolgende Vlaamse top-dj’s, Yves Deruyter en afsluiter Mark with a K, muzikaal beduidend meer te vertellen. Al valt er over smaken niet te discussiëren.

Eén grote zekerheid: Land of Love mag na deze vierde editie voorgoed het etiket van beginnend festival, laat staan eendagsvlieg, van zich afschudden. Het staat nu al in de sterren geschreven dat de lustrumuitgave van eind augustus 2022 een nog veel groter feest zal worden. Met voor het eerst een wervelende party daags vóór het eigenlijke festival én kampeerkans. En in totaal 10.000 aanwezigen, de stille hoop van de organisatoren.

Niet te missen: onze fotospecial over het festival. Misschien kom je zelf wel in beeld! Fotospecial Land of Love

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten