Lanceringsbeurs voor nieuwe verkaveling Kanunnik Duboisstraat in Roeselare

Simon Alleman (All-Bouw), Pieter Verfaillie (bow architecten), Geert Clierinck en Andreas Verheye (Standplus).©Stefaan Beel
Simon Alleman (All-Bouw), Pieter Verfaillie (bow architecten), Geert Clierinck en Andreas Verheye (Standplus).©Stefaan Beel
Redactie KW

Je hebt het misschien gemerkt: de voormalige gebouwen van standenbouwer Standplus in de Diksmuidsesteenweg in Roeselare worden gesloopt. De bestaande site wordt immers omgetoverd tot woonerf dat plaats zal bieden aan 15 hedendaagse nieuwbouwwoningen.

Standplus, sinds kort gevestigd langs de Ring in het nieuwe industriepark Krommebeek in Beveren, ziet zo hun voormalige bedrijfssite een nieuwe bestemming krijgen.

Opwaardering

Aannemer en verkavelaar All-Bouw is verantwoordelijk voor zowel de sloop-als wederopbouw van de site. Samen met bow architecten werd er gestreefd naar een duurzaam resultaat en opwaardering van de stedelijke ruimte. Een discipline waar beide partijen niet aan hun proefstuk toe zijn. In dialoog met het stadsbestuur van Roeselare werd er nagedacht over alternatieve manieren van wonen en werken.

Het concept: een kwalitatieve en duurzame plek om te wonen en te leven met respect voor de bestaande omgeving. Zo blijft bijvoorbeeld het aanwezige groen behouden en wordt het woonerf voorzien van een groen binnenplein.

Autoluw woonerf

Vanuit het aanpalende fiets- en wandelpad zal een nieuwe doorsteek gemaakt worden naar en door het woonerf. Die doorsteek zal aanpikken op de Kanunnik Duboisstraat. Wagens worden geparkeerd op een centrale plek, fietsen krijgen meerdere plaatsen om te worden gestald. Op deze manier blijft het woonerf autoluw.

De werken verlopen in drie fases: In de eerste fase worden de bestaande loodsen op de site gesloopt. Daarna worden de wegeniswerken, het binnenplein en de parkeerplaatsen aangelegd. In het najaar start vervolgens de bouw van de eerste woningen.

Lanceringsbeurs

Van 21 juni tot en met 4 juli ben je welkom in de kantoren van aannemer All-Bouw voor een lanceringsbeurs. Je maakt er van dichtbij kennis met het volledige project, het concept van de architect, de plannen en de prijzen van de woningen. Tijdens deze veertiendaagse kan je je voorkeurspercelen aangeven en genieten van het lanceringstarief.

Een afspraak maken is noodzakelijk, dit kan via de online reservatiemodule op www.bouweninroeselare.be , telefonisch op 051 25 30 25 of per mail naar info@allbouw.com

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten