LaLaPop schenkt cheque van 2.000 euro aan de vzw Oranjehuis

De verantwoordelijken van LaLaPop overhandigden een cheque van 2.000 euro aan Stan Van Mierlo (uiterst rechts) van de vzw Oranjehuis. © (Foto DRD)
Redactie KW

Tijdens een bijeenkomst in de eventhal Uzien overhandigden de verantwoordelijken van LaLaPop een cheque van 2.000 euro aan de vzw Oranjehuis in Heule.

De eerste uitgave van LaLaPop, een festival met uitsluitend Nederlandstalige muziek, vond plaats op zondag 25 augustus en lokte zowat 750 mensen naar de hoeve De Heerlijkheid in Heule. “LaLaPop staat voor Lage Landen Pop en wil het Nederlandstalige lied promoten door niet alleen gevestigde waarden, maar ook en vooral jong talent een podium te bieden”, stellen Nikolaas Debusschere en Dieter Vyncke. “Bij elk evenement ondersteunen wij lokale sociale projecten. Hiervoor gingen we met de vzw een partnerschap aan met Nekka.”

“De eerste editie was een succes en stelt ons in staat om een bedrag van 2.000 euro te overhandigen aan de vzw Oranjehuis. Zij gaan met kwetsbare en kansarme jongeren samen op pad en helpen hen bij de positieve verwerking van situaties thuis, op school, op het werk, in hun vrije tijd of in de buurt die door hen als problematisch ervaren worden. Zij hebben hun eigen schrijnwerkerij, metaalatelier en bioboerderij en zullen met de centen een deel van de koelruimtes vernieuwen en aanpassen aan de moderne standaarden.”

De tweede editie van LaLaPop vindt plaats op zondag 26 april. Vanaf 11 uur staan er optredens op het programma van Yevgueni, Jan De Wilde, Peter Van Laet (Mama’s Jasje) en Augustijn Vermandere.

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier