Video
Lady zoekt baasje dat haar niet alleen laat

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem. Zij zoeken een nieuwe thuis voor Lady (7), een Mechelse herder die dolgraag geknuffeld wordt en absoluut niet alleen kan zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lady kwam in november 2018 al eens in het dierenasiel terecht. “Ze werd toen in beslag genomen door de dienst dierenwelzijn”, legt Gaëlle Pannecoucke uit. “Haar toenmalige baasjes hadden haar enorm verwaarloosd.”

Gelukkig viel Lady vier maanden later met haar gat in de boter bij een nieuw baasje. “Die man nam haar overal mee naartoe en dat vond ze geweldig. Maar onlangs kreeg hij te horen dat hij kanker heeft. Omdat hij nu vaak in het ziekenhuis verblijft, kwam Lady weer hier terecht. Ze is echt een geweldige hond. Ze is heel lief, komt constant om aandacht vragen en houdt enorm van knuffels. Voor haar leeftijd is ze ook nog heel energiek. Met een wandeling van twintig kilometer heeft ze geen enkel probleem en spelen met een bal kan ze uren volhouden.”

Alle aandacht

Gaëlle zoekt voor Lady een baasje dat haar zowat overal mee naartoe kan nemen. “Want alleen zijn, kan ze echt niet. Dan bijt ze alles kapot waar ze haar tanden in kan zetten. Ook andere huisdieren en kleine kinderen liggen moeilijk voor Lady. Ze heeft graag alle aandacht voor haar alleen”, besluit Gaëlle.

Kan jij Lady een thuis bieden waar ze nooit eenzaam hoeft te zijn? Neem dan contact op met dierenasiel De Leiestreek of stuur een berichtje naar warm@kw.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.