Lading van bijna duizend beha’s vanuit Ohlala (Lendelede) op weg naar Kringwinkel in Kortrijk

Ophaler Maga van De Kringloopwinkel en Bernadette De Masure van Lingerie Ohlala.
Wouter Vander Stricht

Voor Maga, de chauffeur van De Kringwinkel Kortrijk, was het ongetwijfeld de eerste keer dat hij met dergelijke lading de weg op moest. Een kleine duizend oude beha’s, dat was de voorlopige oogst bij Lingerie Ohlala uit Lendelede van de inzamelactie die nog tot eind november loopt. In heel Vlaanderen nemen er zo’n tachtig lingeriewinkels aan deel.

Nathalie Vandeburie, Commercieel en Operationeel Directeur bij De Kringwinkel is alvast verrast van de kwaliteit van de ingeleverde beha’s: “Het gaat voor het overgrote deel over beha’s van kwaliteitsmerken – vaak ook heel modieus – die lang nog niet versleten zijn. Het opzet is om samen met De Bazaar, de outletwinkel van De Kringloopwinkel, in de maand februari een Valentijnactie op te zetten voor de kansarmen in de regio. Deze zijn we volop aan het uitwerken. Meer nieuws daarover volgt nog.”

Beha’s zijn nog altijd welkom tot eind november, voor zover ze nog draagbaar en netjes gewassen zijn. Stop ze in een plastic zakje, vergezeld van je eigen mailadres in de ‘behabox’ die men vindt op de parking van Fitness De Kaai op ’t Hoge in Kortrijk of aan de winkel langs de Rijksweg in Lendelede. ‘s Anderendaags krijgt men dan een bon van €10 in de mailbox. Het warme gevoel dat men er minder gegoede dames mee helpt krijgt men er bovenop.

Op de foto: Ophaler Maga van De Kringloopwinkel en Bernadette De Masure van Lingerie Ohlala.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.