Lachen met ‘Het Streepje’ van het Wingense toneelgezelschap De Totetrekkers

Redactie KW

Het toneelgezelschap De Totetrekkers staat paraat om binnenkort hun gloednieuwe toneelstuk naar voor te brengen. De première van Het Streepje spelen ze op vrijdag 24 januari.

Reeds voor de 32ste keer staan De Totetrekkers op de planken. Dit jaar kozen ze voor een komisch stuk, Het Streepje van auteur Luc Kerkhofs. De regie is in handen van Ann Vergote.

“Ik woon in de Kortrijkse regio en sinds 2005 ben ik actief in het amateurtheater”, vertelt Ann Vergote. “Ik startte als actrice bij de toneelvereniging Harlekijn in Kortrijk waar ik meespeelde in tal van komische stukken. Door een drukke professionele agenda werd het voor mij op een bepaald ogenblik onmogelijk om te blijven acteren. Gebeten door de toneelmicrobe ging ik op zoek naar een alternatief. Ik vond mijn gading in het cursussenaanbod van Opendoek en volgde een kortlopende cursus regie. Daarop volgden er nog tal van andere cursussen. Ik kreeg vrij vlug meerdere regieopdrachten. Bij De Totetrekkers ben ik ondertussen aan mijn 14de regie toe”, zegt Ann.

Het verhaal

Leon Cannaerts, duivenmelker en eeuwig stempelaar, wordt door zijn strenge vrouw al jaren stiefmoederlijk behandeld. Als hobby werkt hij aan een uitvinding die hem, naar hij meent, ooit rijk zal maken.

Op een dag wordt de opeenstapeling van misverstanden voor zijn vrouw echt te veel en ze gooit Leon buiten. Geen probleem. Leon gaat op zijn duivenhok wonen. Zijn vrouw beslist om de tuin door een streepje in twee te verdelen.”

“De rivaliteit tussen beide partijen kent geen grenzen. De levenslustige Leon werft leden aan en richt een clubje op. De CFM of de Club van Fatsoenlijke Mensen. Het duivenkot raakt overbevolkt en de vraag is of zijn vrouw ook welkom is? (NS)

Er zijn acht voorstellingen in het Cultureel Centrum de Feniks in Wingene op vrijdagen 24 en 31 januari en 7 februari om 20 uur. Op zaterdagen 25 januari, 1 en 8 februari om 20 uur en op zondagen 26 januari en 2 februari om 16 uur. De toegangsprijs bedraagt 8 euro en kaarten zijn te verkrijgen via 0479 63 30 28.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.