Labradoodle Billy gestolen uit tuin

Amper drie dagen had baasje Evy Deroo haar puppy Billy bij haar. Sinds dinsdag 17 november is de labradoodle spoorloos verdwenen. Baasje Evy: “Het is onmogelijk dat zo’n kleine puppy de sterke omheining zelf omhoog kon duwen. De politie gaat uit van diefstal.”


“We hebben Billy op zaterdag 15 november pas opgehaald bij de fokker uit Nederland”, vertelt baasje Evy Deroo (20) uit ’t Appelgoedje in Poperinge. Ze woont daar samen met haar mama. “Een puppy mag pas vanaf 15 weken de grens oversteken. Zaterdag waren die 15 weken eindelijk verstreken. We mochten eindelijk onze puppy ophalen. We waren ontzettend blij met onze Billy, een abrikooskleurige labradoodle. Dat is een kruising van een labrador en een poedel. Een labradoodle is een bekend ras, maar er zijn niet veel kwekers in ons land. Wie een puppy wil, die moet hem kopen in het buitenland. Het is een duur ras: wij telden 2000 euro neer voor Billy.

Amper drie dagen thuis

Op dindsdag 17 november was er plots geen spoor meer van de labradoodle. “Rond 17u liet mijn mama Billy in de tuin om zijn behoefte te doen”, aldus Evy. “Ze ging terug naar binnen om kort verder te doen met haar werk. Twee minuutjes later wou ze Billy terug binnen laten. Hij was echter verdwenen.”

“Onze tuin is helemaal omheind. Mama dacht eerst dat Billy zich schuilhield achter het tuinhuis. Ook achter het tuinhuis staat een sterke omheining. Toen ze achter het tuinhuis keek, zag ze dat de omheining daar omhoog was geduwd. Billy was toen letterlijk twee minuten weg, dus dachten we aanvankelijk dat hij zelf ontsnapt was. We zijn snel in de buurt gaan zoeken. Familie en vrienden kwamen ons helpen. Via Facebook deed ik die dag enkele oproepen, die massaal werden gedeeld. Rond 23u30 zijn we gestopt met zoeken. We vonden Billy niet terug. Er was geen enkel spoor, niemand uit de buurt had iets gehoord of gezien.”

Geen ontsnapping, wel diefstal

“Via Facebook bleef ik posts zetten over de verdwijning van onze puppy. Tevergeefs. Vrijdag deed mijn mama dan maar aangifte bij de politie”, zucht Evy. “De politie is bijna 100% zeker dat het niet om een ontsnapping gaat, maar om een diefstal. Volgens hen is het onmogelijk dat zo’n kleine puppy die sterke omheining zelf omhoog kon duwen. Daarnaast is de plaats waar hij verdween een plek die je van uit ons huis niet kan zien. Bovendien liet een mevrouw uit Watou me via Facebook weten dat haar puppy, een stafford, een week of drie geleden ook verdwenen is. Misschien zijn deze zaken aan elkaar gelinkt?”

“Jammer genoeg kan de politie niet veel doen. Ze hebben beloofd om uit te kijken. Het is nu vooral onze taak om de boodschap te blijven verspreiden, om te blijven flyeren, om te blijven communiceren op Facebook. Ik heb via internet alvast onze buurlanden op de hoogte gebracht. Ik hoop echt dat iemand onze Billy opmerkt en dat hij snel terug bij ons is…” Wie Billy gezien heeft of een tip heeft, kan contact opnemen met Evy Deroo via Messenger of via het nummer 0471 40 04 84.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.