Label eTwinning School voor Poperings college

Het Sint-Janscollege ontving een delegatie van eTwinning uit Brussel. Uit handen van Sara Gilissen van de Nationale Ondersteuningsdienst Vlaanderen kreeg het college als één van de zes geselecteerde scholen het eTwinning School Label 2019-2020.

© (Foto MP)

Leerkracht Renaat Devos: “Al deze eTwinning Scholen onderscheiden zich op basis van een aantal criteria. Zo zetten ze in op digitale middelen, maar voeren ze tegelijkertijd eSafety hoog in het vaandel. Daarnaast vinden er kwaliteitsvolle eTwinning-projecten plaats die gedragen worden door een team van leerkrachten en uitgevoerd worden door verschillende groepen leerlingen.

“Sara Gilissen legde uit waarom onze school samen met de andere scholen in Vlaanderen het eTwinning School Label kreeg. Uit haar handen kregen alle leerlingen van 3HW (Humane Wetenschappen) en 4HW een aandenken (draagtas eTwinning) en kreeg de school de officiële vlag eTwinning School overhandigd. Met de leerlingen van 4HW vertelde ik over hun projectwerk met leerkracht Nele Volckaert”, aldus leerkracht Ria De Wilde.

Daarna volgde de eTwinning-delegatie uit Brussel (Sara Gilissen, Linda Cys en Jolien Snoeck) samen met eTwinning-ambassadrice van het college Ria De Wilde en haar collega Nele Volckaert een projectles van de klasgroep 3HW. Deze klasgroep is onlangs een nieuw eTwinning-project gestart met een klasgroep uit het Institut Lemonnier in Saint-Gabriel-Brécy bij Martragny. Dit projectwerk gaat over de thematiek van het vluchten en thuiskomen, wat ook het jaarthema is van het Poperingse college.

“Van maandag 20 tot donderdag 23 mei komt de klassengroep uit Normandië bij ons op bezoek om samen verder te werken aan het project”, besluit leerkracht Renaat Devos.

(AHP-Foto MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.