Eddy de Vos stopt met tankstation met bediening aan de pomp in Duinbergen

Eddy de Vos in zijn Texaco tankstation: “Met regen en wind blijven de mensen lekker in de wagen terwijl wij de brandstoftank met veel liefde vullen.”© DM
Eddy de Vos in zijn Texaco tankstation: “Met regen en wind blijven de mensen lekker in de wagen terwijl wij de brandstoftank met veel liefde vullen.”© DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Na 39 jaar stopt Eddy de Vos met zijn tankstation met bediening aan de pomp. “Mijn Texaco tankstation aan de Knokkestraat in Duinbergen moet straks plaatsmaken voor nieuwbouwappartementen”, vertelt Eddy.

“39 jaar geleden ben ik in het mooie Duinbergen terechtgekomen. Van opleiding ben ik machinebankwerker maar ik werkte als jonge gast liever in de horeca. Tot een klant me vroeg of ik zin had om een pompstation open te houden”, aldus Eddy de Vos die in het Nederlandse Oostburg geboren is.

“In de beginperiode tankten de klanten Chevron. Nadien stapten we over naar de moedermaatschappij Texaco. Het materiaal onder en bovengronds is allemaal van de firma. De samenwerking liep al die jaren uitstekend. Aan de prijzenslag tussen de onbemande stations deden wij nooit mee. Wij hanteren de officiële brandstofprijzen en daar valt niemand over.”

“Desgevraagd controleren we de bandenspanning, het oliepeil en vullen we de ruitensproeiervloeistof aan. Klanten kunnen hier ook terecht om een krant of snoepgoed te kopen of om op de Lotto te spelen.”

Zuiniger wagens

“Eigenlijk is er in 39 jaar weinig veranderd. Tanken blijft tanken. Alleen was een wagen die vroeger 10 liter verbruikte toen een zuinige wagen. Nu verbruiken de meeste wagens amper 5 liter of nog minder. Met regen en wind blijven de mensen lekker in de wagen terwijl wij de brandstoftank met veel liefde vullen.” ( grijns )

Klanten komen voor de service maar ook om even een praatje te maken

“Weet je, slecht weer bestaat niet. Slechte kleren wel. Vroeger woonde ik naast mijn pompstation maar dat was niet vol te houden. Want dan werk je dag en nacht. Sedert enkele jaren ben ik op zondagnamiddag en dinsdag gesloten. Kwestie van samen met mijn vrouw Katrien wat qualitytime te hebben. Zij baatte op de Bolle in Heist jarenlang een winkeltje met kinderkledij uit maar ze is ondertussen met pensioen.”

Hun hele leven klant

De meeste klanten komen hier al hun hele leven. Voor de service natuurlijk maar ook om even een praatje te maken. Vooral ouderen vinden dat laatste heel fijn. Ik ben altijd blij als ik mijn klanten terugzie. Dat is een teken dat ze gelukkig en tevreden zijn”, aldus Eddy de Vos die zijn pompstation noodgedwongen moet sluiten.

“De eigenaar gaat het benzinestation afbreken. Er komen appartementen in de plaats. Om de vijf jaar werd hier het grondwater gecontroleerd en werden er grondmonsters genomen. Deze site beantwoordt perfect aan alle milieuvoorwaarden. Straks kunnen de tanks er gewoon uit. Men kan de putten opvullen met aarde en onmiddellijk beginnen bouwen.”

“Mijn contract wordt eind september stopgezet. De vergoeding die je daarvoor krijgt, is niet echt het aangename bedrag dat je verwacht. Bovendien kan ik nog niet met pensioen. Het is nog drie jaar te vroeg. Ik hoop dat de Colruyt na de zomer zo vriendelijk is om oudere personen aan te nemen.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten