Laatste restanten Olympiabad in Brugge gaan spectaculair tegen de vlakte

Eind maart sloot het Olympiabad definitief de deuren, eind deze maand moet het nieuwe zwembadencomplex openen.

Zondag 29 maart eindigde een tijdperk voor de waterratten in Brugge, met de sluiting van het Olympiabad. De opvolger, het gloednieuwe zwembadencomplex S&R Olympia is intussen klaar en verwelkomt vanaf zaterdag 30 mei met veel plezier de zwemmers, duikers en andere waterliefhebbers. S&R Olympia wordt veel meer dan een zwembad. Het is het Olympische 50 meterbad met beweegbare bodem en ponton, dat voor de diverse clubs, scholen en groeperingen zeer veel mogelijkheden biedt. Daarnaast is er een quasi even groot recreatief gedeelte met een golfslagbad, een bandenglijbaan en een wildwaterbaan, een warme lagune, een stoomhut en een panoramische sauna, twee kinderbaden, een feestjesterras en een buitenligweide met verwarmd bad en kinderbad.

Maar de voorbije dagen en weken werd het Olympiabad dus wel al met de grond gelijk gemaakt. Dat zal bij veel mensen met gemengde gevoelens geweest zijn, want hoe mooi het nieuwe complex ook wordt, aan het vertrouwde Olympiabad hangen voor heel wat Bruggelingen vast veel herinneringen vast.

Maandag sneuvelde echter ook een laatste rechtopstaande stuk van het zwembad van weleer, Bruggeling Milo Franssens kon de definitieve en spectaculaire neergang filmen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.