Laatste Peugeot Classics voor goed doel

Yvan Vandeputte, Nadine Coppens, Jean Pierre Vereecke, Bernard Bruneel, Johnny Depoortere, Jean-Pierre Vanassche, Geert De Rammelaere, Ann Breda en Veronique Daem. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Dit weekend, op 13 en 14 juli, vindt de tiende en meteen de laatste Peugeot-Classics Vandecasteele Fietsrally plaats. De organisatie schonk de opbrengst de voorbije tien jaar aan goede doelen en hoopt nu om de kaap van 100.000 euro te ronden.

Vorig jaar kon de organisatie in totaal 10.500 euro schenken aan vier goede doelen: De Rijzende Ster, BuSO De Kouter, Bethanie Kortrijk en CAW Kortrijk. “Wij hopen om nu aan een totaalbedrag van 100.000 euro te komen over de voorbije tien jaar. Dat zou mooi zijn om mee te eindigen. Vanaf volgend jaar neemt vzw Het Ventiel de fakkel over. We willen hiermee iedereen danken die heeft meegeholpen”, aldus woordvoerder Yvan Vandeputte.

De fietsrally’s op 13 en 14 juli starten om 6.30 uur ‘s morgens. Er is een familiezoektocht van 28 km. Daarna zijn er verschillende afstanden voor de wielerliefhebber: 58, 68, 98, 108, 128 en 158 km. Speciaal voor deze tiende editie wordt een Galarit van 286 kilometer ingelast op 13 juli. “Dit is een combinatie van de twee langste ritten, met start van 5 tot 5.30 uur, dit door de lange afstand. Wie deze uitdaging aangaat, wordt beloond met een uniek aandenken: een gelimiteerde editie van de Peugeot Classics trui, die alleen voor deelnemers van deze rit ontworpen werd”, zegt Yvan. De start en aankomst gebeurt aan de Peugeot Garage Vandecasteele aan de Kuurnsesteenweg 107 in Kuurne-Kortrijk. “Er is ook een buitenterras voor een natje en een droogje. Naast een dj is er ook heel wat randanimatie voor de kinderen”, aldus Yvan. “We nodigen iedere wielerliefhebber met een hart voor een goed doel uit.”

Alles begon in 2007

Het Peugeot Team Vandecasteele is heel toevallig ontstaan, door een paar vrienden die elkaar na tientallen jaren ontmoetten. “Het was op een Leiedalrally in 2007. Daar werden vele herinneringen bovengehaald en merkten we dat iedereen afzonderlijk bijna wekelijks op een of andere Leiedalrally aanwezig was”, vertelt Jean-Pierre Vanassche. “Al vlug werd een wielerploegje van een vijftal vrienden samengesteld dat regelmatig samenkwam om een rally te rijden. Onder impuls van Noël Vandecasteele en mezelf namen we in 2008 voor de eerste keer deel aan de Benefietstocht van Jean-Marie Pfaff van München naar Brasschaat. Dit was het startschot van het Peugeot Team Vandecasteele.” Jean-Pierre werd dan tot voorzitter verkozen. Het team maakt momenteel deel uit van WTCV Leiedal, V. B. R. en V. W. B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier