Laatste lus van ‘Oostendse Schorreroute’ verbindt mountainbikenetwerk aan de kust

V.l.n.r.: Tom Roels (diensthoofd Sport), Bart Plasschaert, Ann De Bruycker, Björn Anseeuw en Stefaan Meulemeester (Westtoer).©Jeffrey Roos JR
V.l.n.r.: Tom Roels (diensthoofd Sport), Bart Plasschaert, Ann De Bruycker, Björn Anseeuw en Stefaan Meulemeester (Westtoer).©Jeffrey Roos JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Zaterdag werd de nieuwe lus van het mountainbikeparcours de ‘Oostendse Schorreroute’, met start en aankomst in sportpark De Schorre, ingehuldigd. Oostendse beschikt nu over een professioneel mountainbikeparcours van 44 kilometer.

Oostende heeft al enkele jaren een eigen mountainbikeparcours met een groene lus van 12 kilometer en een blauwe lus van 6 kilometer. Daar komt nu nog een rode lus bij van 28 kilometer. Het nieuwe traject, met daarin heel wat offroad kilometers, brengt mountainbikers via typische polderwegen langs de Oostendse luchthaven en het natuurpark van Provinciedomein Raversijde.

Extra technische hindernissen

“Deze veel gebruikte mountainbikeroute werd onlangs voorzien van extra technische hindernissen”, vertelt schepen van Openbaar Domein, Björn Anseeuw (N-VA). “Daarnaast werden bijkomende aanpassingen gedaan met oog op de veiligheid van de gebruikers.”

Schepen van sport, Bart Plasschaert (CD&V) is tevreden. “Fietsen is, net als wandelen, in coronatijden één van de populairste buitenactiviteiten. We zijn dan ook heel tevreden dat het aanbod voor recreatieve sporters uitgebreid werd.”

Voor de aanleg van het mountainbikeparcours werd samengewerkt met Sport Vlaanderen en Westtoer. “De route bestaat nu uit drie volwaardige lussen, waarvan die van 6 kilometer op De Schorre zelf, heel technisch is”, vertelt Ann De Bruycker van Sport Vlaanderen. “Die valt heel goed in de smaak van de echte mountainbiker. De lus van 12 kilometer gaat richting Zandvoorde en vormt de verbinding met de mountainbikeroute van Bredene en dan is er de nieuwe lus van 28 kilometer richting Middelkerke die de laatste missing link was om het volledige kustmountainbikenetwerk met elkaar te verbinden.”

Bijna 400 kilometer routes aan de kust

Fietsers die hun fietstocht verder willen zetten, vinden ter hoogte van Provinciedomein Raversijde aansluiting met de mountainbikeroute van Middelkerke. Dankzij het nieuwe parcours staan alle mountainbikeroutes tussen Knokke en De Panne met elkaar in verbinding. Sport Vlaanderen is de trekker van dit Kustactie-project, dat goed is voor een netwerk aan mountainbikeroutes van bijna 400 kilometer aan onze kust.

Bikers kunnen, net als de vrijwillige meters en peters van de route, problemen met de bewegwijzering of een slechte staat van het parcours signaleren via www.routechirurg.be . De GPS-coördinaten van de nieuwe mountainbikeroute zijn beschikbaar via www.oostende.be/mountainbike .

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.