Laatste keer Rechte deur Ooglé in Hooglede?

Bartel De Brabandere en Fash Adepoju misschien voor het laatst in de startblokken van Rechte deur Ooglé: "Hopelijk kan een andere vereniging op de kar springen zodat deze wedstrijd behouden blijft." (foto JT) © (foto JT)
Redactie KW

Jeugdhuis De Prik organiseert op zondag 1 september voor de tiende keer de loopwedstrijd ‘Rechte deur Ooglé’. Voor deze jubileumeditie werd het parcours aangepast waardoor er ook gepasseerd wordt aan de Marktplaats.

“Tijdens de voorgaande edities werd al af en toe wat met het parcours geschoven maar voor deze speciale editie wilden we er zeker de markt bij betrekken”, aldus organisator Bartel De Brabandere. “We zijn de gemeente en politie dankbaar want het is uiteraard niet zo evident om het parcours verkeersvrij te krijgen. Ook krijgen we vanuit de gemeente wat logistieke ondersteuning.”

Muziek op de markt

“Het nieuwe parcours zal vooral voor veel volk langs de route zorgen,” pikt Fash Adepoju in. “Ons vorige parcours liep voornamelijk over kleine baantjes weg van het centrum. Nu passeren we langs de markt waar ook een muziekbandje zal spelen. Verder wordt er ook gelopen langs het Duits kerkhof. Sowieso blijft het een heuvelachtig parcours. Gelijk waar je in Hooglede passeert, gaat het wel wat omhoog en omlaag. Hopelijk zorgt het nieuwe parcours ook voor wat extra inschrijvingen. Maar veel hangt natuurlijk af van de weersomstandigheden. De afgelopen jaren konden we alvast niet klagen.”

Vorig jaar stonden zo’n 200 lopers aan de start. Ondanks het succes van de loopwedstrijd bestaat de kans dat dit de laatste editie wordt. “Sinds vijf jaar zijn wij verantwoordelijk voor de wedstrijd”, aldus Fash. “De wedstrijd wordt nog steeds georganiseerd in naam van het jeugdhuis maar eigenlijk maken wij geen deel meer uit van het bestuur. De tiende editie is een mooi moment om dit hoofdstuk af te sluiten.”

“Dit hoeft echter niet het complete einde van Rechte deur Ooglé te betekenen. Hopelijk kan een andere vereniging op de kar springen zodat deze wedstrijd behouden blijft. Wij willen gerust met hen aan tafel zitten en de nodige inlichtingen verschaffen.”

Tiende editie

De startplaats van de tiende editie blijft behouden aan het jeugdhuis zelf in de Oude Rozebekestraat. Er is weer keuze uit de afstanden 5 of 10 kilometer, voor de jongeren is er een kidsrun voorzien. De kidsrun start om 14.30 uur, de volwassenen starten om 15 uur. De inschrijving bedraagt zes euro in voorverkoop en acht euro de dag zelf. Elke loper ontvangt een goodiebag en er is een prijs voor de beste loper en loopster van de gemeente.

Ook dit jaar steun je als loper het goede doel, namelijk het Steunfonds Louis Tanghe dat mensen helpt om de kosten te dragen bij de medische begeleiding van ernstig zieke kinderen. Vorig jaar schonk het jeugdhuis 2.500 euro aan deze stichting. (JT)

Meer info en inschrijven kan op www.rechtedeuroogle.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier