Laatste keer kerstinitiatief voor Deerlijkse hulpbehoevenden

Pol Devos, Henkie Courtens en hun familie zorgden zestien jaar mee aan een kerstinitiatief. Thans komt daar een einde aan. © (Foto MV)
Redactie KW

Vanuit de feestzaal Lindenhof werden donderdagmiddag 100 porties met een volledig middagmaal aan hulpbehoevenden bezorgd.

Volgende week sluit de feestzaal en het gebouw wordt verbouwd met een andere bestemming als doel.

In het jaar 2000 gingen Pol en Georgette Devos – Vervaecke bij de toenmalige pastoor Michiel Declercq met de vraag of er in Deerlijk iets kon gedaan worden voor mensen die kerstavond alleen moesten doorbrengen. Pol was vol dankbaarheid dat hij in 1999 het ziekenhuis had mogen verlaten op Kerstavond om zo in zijn familiekring Kerstmis te vieren. Hij wou zijn geluk delen.

Het Lindenhof op de Belgiek werd de locatie waar de kerstavondmaaltijd doorging.

“Ik stond op die avond zelf aan het fornuis en met enkele helpers zorgden wij op kerstavond twaalf jaar voor zo’n zeventig maaltijden”, vertelt uitbater Henkie Courtens. “Ik had het ervoor over en de mensen moesten niets betalen. Pol Devos bleef de motor en samen met enkele anderen de sponsor van het geheel.”

In 2012 werd het initiatief veranderd. De maaltijden werden ten huize bezorgd voor parochiemedewerkers en het OCMW.

Pol Devos: “Door het verdwijnen van het Lindenhof komt thans een eind aan dit initiatief. Ik heb het 16 jaar graag gedaan en er veel deugd aan beleefd. Mensen helpen geeft voldoening.”

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier