Laatste keer B-Run in Ledegem

Redactie KW

Op zondag 23 april is er de achtste editie van B-Run en tevens de laatste keer.

B-Run werd indertijd ingericht naar aanleiding van de dramatische ongelukken van Brecht Vandemoortele en Rune Clarysse. Om zo veel mogelijk veiligheid te garanderen voor de zwakke weggebruikers werd acht jaar geleden een evenement opgezet met heel veel medewerking van de bevolking en van de overheden.

Nu is het de laatste editie. “Misschien komen er in de toekomst nog andere ideeën die verder kunnen bijdragen voor de veiligheid van de kinderen op de gemeente,” aldus Krist Vandemoortele.

Een van de reden om te stoppen is wel dat er geen leeftijdsgenoten van Rune en Brecht meer schoollopen in de gemeente en dat hierdoor de rechtstreeks binding wat verdwenen is. Ook het feit dat de ouders van Rune er over denken om hun roots te verleggen, speelt hier mee.

Op 23 april is iedereen welkom om gratis deel te nemen aan B-Run, met startplaatsen in Beitem aan de school, in Sint-Eloois-Winkel aan het lokaal van de Kleine Meer Trappers en aan het centraal punt in Rollegem-Kapelle aan de Rennevoortstraat 2-4.

(LDE – Foto SJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier