Laatste fotosessie met Johny Voners vond vorige maand plaats in Oostende

Op de foto herkennen we Herr Seele en zijn echtgenote, Herman Verbruggen (Marcske), Greet Haemers (Kuurne - comité Nicaragua), Annemie (echtgenote Johny Voners), Johny Voners, Marc Galle (galerie CAS Oostende), Joost Desmet (Kuurne - comité Nicaragua), Jos Depypere (Kuurne - comité Nicaragua), Nadine Prieels (galerie CAS oostende), Sofie (echtgenote Bart Ramakers), dochter Sofie en Bart Ramakers en Danni Heylen. © BRU
Redactie KW

Op dinsdag 11 februari vond in Oostende de fotosessie plaats voor de affiche van de kunstveiling ‘Schenk een toekomst’ ten voordele van vzw Autentico, het project van Philip Vertriest in Nicaragua.

Het werd meteen de laatste fotosessie waaraan Johny Voners (Xavier Waterslaegers) deelnam vooraleer hij vorige week overleed. “Johny was terminaal ziek maar wilde absoluut meewerken aan de fotosessie“, vertelt Jos Depypere van de gelijknamige Kuurnse galerie.

“Hij was het project van Philip en Micha dan ook zeer genegen. Toen we vernamen dat Johny overleden was, namen we onmiddellijk contact op met zijn familie om te vragen of de foto van kunstfotograaf Bart Ramakers nog gebruikt mocht worden voor de affiche. De familie van Johny had daar geen probleem mee en stond er zelfs op om deze foto te gebruiken. Normaal staat de veiling gepland op donderdag 30 april in Domein Maelsteede in Kuurne, maar we beginnen ons meer en meer af te vragen of die wel kan doorgaan door de coronamaatregelen. Geen nood als het niet kan, dan verplaatsen we alles naar het najaar”, klinkt het.

Samen met Johny Voners prijken ook nog Herr Seele, Herman Verbruggen (Marcske) en Danni Heylen (Pascale) op de affiche, die net als in 2017 hun medewerking hadden verleend. Topfotograaf Bart Ramakers was bovendien de fotograaf die in december 2019 nog een laatste fotosessie maakte van Panamarenko, enkele dagen voor zijn overlijden.

Wie een affiche wil van de kunstveiling ‘Schenk een toekomst’ ten voordele van vzw Autentico kan contact opnemen via 0475 45 96 68.

(BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.