Laatste foordag in Kortrijk toch nog succesvol

Zondag startte de laatste foordag ietwat in mineur met gure wind en weinig volk. Later op de dag kwam daar met enkele strepen zon verandering in. In de late namiddag stroomden de bezoekers toe. Vooral de kinderanimatie was in trek door de ‘verminderde prijs dag’.

Nancy, Robino en Lethysia. © (Foto TV)

De oudste métier van de 133 op de Paasfoor is de Carrousel Galopant J.B. Rorive op de Grote Markt. De draaimolen met houten paardjes en mechanisch orgel dateert uit 1890 en werd oorspronkelijk met de hand gemaakt door Jean-Baptiste Rorive, de achter-achter-grootvader van de huidige uitbaters. Het mechanisch orgel met 70 knoppen draait nog altijd met geperforeerde muziekbladen. Tot 1900 liep binnenin de molen een paard dat de molen draaiende hield.

Oma Nancy, kleinzoon Robino en dochter Lethysia waagden een ritje. “Dit is erg leuk. Ik heb al 6 knuffels van de foor, ik mocht schieten en aan de touwtjes trekken, maar dit is het beste”, zegt de 8-jarige Robino die al vier keer naar de foor kwam. “Ik kwam ook al met mijn pappie.” Oma Nancy vindt alles super. “De draaimolen doet me aan vroeger denken: nostalgie alom.”

Meike, Max, Broes, Valérie en Jeanne.
Meike, Max, Broes, Valérie en Jeanne.© (Foto TV)

Meike, Max, Broes, schoonzus Valérie en Jeanne hielden het bij het eendjesspel van de Disco Duck. “Het is de eerste keer dat we dit jaar naar de foor komen. Meteen ok de laatste dag van de foor. Het eendjesspel is uitstekende animatie voor de kinderen. Ze amuseren zich en hebben altijd prijs“, aldus Meike. Ook zoon Arne (14) en papa Brecht (32) genoten van de laatste foordag. “Ik heb gewacht tot de laatste dag om te komen omdat ik wist dat ik vandaag Arne bij mij had. We komen naar het schietkraam enkel voor het plezier van het schieten, niet speciaal om een prijs te winnen”, vertelt Brecht. “Schieten is gewoon leuk en ik hoop wel dat ik prijs heb”, zegt Arne.

Arne en Brecht.
Arne en Brecht.© (Foto TV)

(PVH – Foto’s/Video TV)

https://www.youtube.com/watch?v=sr6nSUVfvL4

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.