Laatste delen woonproject Galgeveld worden verkocht

© (Foto AVH)
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

De laatste negen bouwloten in het nieuwe woonproject tussen het Galgeveld en de Sint-Jorisstraat worden nu verkocht. Met die verkoop gaat het woonproject ‘Galgeveld’ haar laatste fase in.

Wat de kopers betreft, mikken de gemeente en Vivendo – projectpartner van de gemeente – op startende alleenstaanden, gezinnen met één inkomen en tweeverdieners. “We willen ook hen de kans geven om in eigen gemeente te blijven wonen”, vertelt burgemeester Jos Sypré. In totaal werden in het gebied 36 sociale wooneenheden gebouwd, net als 24 koopwoningen en 12 huurwoningen. Acht van de laatste negen kavels zijn bedoeld voor halfopen bebouwing, een daarvan is bedoeld voor gesloten bebouwing. De oppervlakte varieert tussen 250 en 478 vierkante meter.

Voor het project worden telkens twee woningen rond een centraal binnenpleintje geclusterd. De partners hielden rekening met de laatste ontwikkelingen rond milieu en privacy, waardoor elke kavel optimaal is ingericht. “Dankzij een vlotte en goede samenwerking met projectpartners WVI en Vivendo werd het voormalige voetbalterrein omgetoverd tot een hedendaags project” besluit Sypré.

Meer informatie via 050 36 71 71.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier