Laagvliegende helikopter met zoeklichten veroorzaakt onrust in Ieper

Ter illustratie.© (Foto BELGA)
Ter illustratie.© (Foto BELGA)
Redactie KW

Een helikopter vloog dinsdagavond tot even na 23 uur vrij laag boven Ieper. Dat zorgde voor onrust bij inwoners. Politiezone Arro Ieper kreeg meldingen van burgers, die hun grieven uitten rond lawaaihinder of spontaan hulp boden.

Op sociale media doken namelijk – al dan niet serieuze – geruchten op rond een zoektocht naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings. Het bleek te gaan om nachtelijke trainingsvluchten van Defensie, waarbij geland werd op de helihaven van het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper.

“De NH90 deed een aantal touch-and-go’s ”, bevestigt ziekenhuiswoordvoerder Pieter-Jan Breyne. “Dit gebeurt telkens na een vast aantal weken, bij daglicht en in het donker ’s avonds. Het wordt nu pas laat donker, maar de training van dinsdagavond gebeurde wel op een uitzonderlijk laat tijdstip. Daarnaast was er een aanvullende zoekoefening, waarbij op bepaalde momenten zoeklichten werden aangelegd. Het ziekenhuis wordt altijd maar kort voor de oefeningen geïnformeerd en schakelt hiervoor de verlichting van de helihaven aan.” (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.