https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Laagste aantal ongevallen met Lijnbussen in West-Vlaanderen

© JRO
© JRO
Bron: Belga

Vorig jaar gebeurden er in Vlaanderen 5.839 ongevallen met een bus van De Lijn. Het ging om een daling met bijna 15 procent in vergelijking met 2019. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) gaf op vraag van Bert Maertens (N-VA) uit Izegem. Het laagste aantal ongevallen gebeurde in West-Vlaanderen.

Er vielen vorig jaar geen dodelijke slachtoffers, maar het aantal zwaargewonden steeg wel van 28 in 2019 naar 74 in 2020.

4.573 verkeersongevallen gebeurden na een aanrijding tussen een bus met een andere voertuig, een vaste hindernis of een fietser of voetganger.

Evenwichtsverlies

Daarnaast waren er 758 ongevallen met reizigers, waarbij er sprake was van een val of evenwichtsverlies, een incident met deuren of een voorval met kledijschade.

Ten slotte waren er ook 505 ongevallen door andere oorzaken zoals gas- of olieverlies. Bij 74 van de in totaal 928 gewonden bleek De Lijn volledig of gedeeltelijk verantwoordelijk.

De meeste ongevallen gebeurden in de provincies Vlaams-Brabant (1.836), Antwerpen (1.661) en Oost-Vlaanderen (1.140). In Limburg en West-Vlaanderen bleef het ongevallencijfer beperkt tot respectievelijk 629 en 570.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.