La Talpa opent in juli in het voormalige café De Mol

In La Talpa zullen Charlotte Vander Stichele, Bjarne Samyn en Marianne Lambrecht de klanten op hun wenken bedienen. © foto Frank
Wouter Vander Stricht

Binnenkort kun je op de wijk De Mol genieten van een zuiderse beleving. Café De Mol gaat straks als La Talpa door het leven en kan het best omschreven worden als een wijn- en tapasbar. “De mensen die hier passeren, vragen nu al om een plaatsje te reserveren, maar we openen pas in juli.”

Café De Mol heeft een nieuw gezicht, een nieuw concept én een nieuwe naam gekregen: La Talpa, wat Italiaans is voor De Mol. De Tieltse Marianne Lambrecht kocht het pand en heeft er een nieuw concept voor uitgedokterd. Ook Mariannes zoon, Bjarne Samyn, en zijn vriendin Charlotte Vander Stichele zullen geen onbekende gezichten zijn in La Talpa.

Geen café meer

Marianne Lambrecht, voormalige eigenares van een kledingzaak in Tielt en de dame achter All-in Garden in Wingene,is al lange tijd gepassioneerd door zuiderse landen zoals Italië en Spanje. Het warme zonnige gevoel, lekker eten, genieten van een glaasje wijn, … zijn voor haar de mooie dingen des levens.Initieel was dan ook het idee om een bed en breakfast in het buitenland op te richten. Zelf is ze door Frankrijk, Spanje en Portugal gereisd om de ideale locatie te vinden voor dit project.

Italië zou de volgende bestemming zijn. “De reis op zich was een prachtige ervaring, hierdoor ben ik mijn hart nog meer verloren aan de zuiderse sferen. Alleen is het niet eenvoudig om je hele hebben en houden achter te laten in België. Toch kon ik het zuiderse gevoel niet loslaten. Op die manier ben ik gaan nadenken over hoe ik het zuiden naar België kon brengen en zo werd het concept van La Talpa geboren”, legt Marianne uit.

“Je kan hier genieten van een glas wijn, hoewel we ook de betere bieren in huis hebben. Het is geen gewoon café meer. Je wijn of biertje kan je combineren met één of meerdere tapas, van een kaasplank tot de meer luxueuzere tapas en zo kan je een volledig menu samenstellen.”

Je moet hier echt het gevoel krijgen dat je in het zuiden vertoeft

“Je moet hier echt het gevoel hebben dat je in het zuiden vertoeft, een beetje vakantie in eigen land“, legt Marianne uit. “Voor onze kaart hebben we een uitmuntende selectie gemaakt van de beste zuiderse wijnen, zowel rood, wit als rosé, gebaseerd op onze gastronomische reiservaringen.”

Zowel de buitenkant als het interieur van La Talpa werden in een nieuw jasje gestopt. Ondertussen zijn de mannen van All-in Garden het terras een grondige metamorfose aan het geven. “De houten afwerking wordt gerealiseerd door Creative@Wood, het bedrijf van mijn broer”, gaat Marianne verder. “Het is er lekker genieten in het zonnetje, dus daar willen we uiteraard ook de vele wandelaars die hier passeren, ontvangen.”

De laatste hand wordt momenteel gelegd aan de afwerking, een precieze openingsdatum is daarom nog moeilijk voorop te stellen. “Het zal ergens begin juli worden. Er stoppen hier al heel wat mensen die een plaatsje willen reserveren. Ze zullen dus nog even geduld moeten oefenen, maar het is leuk het enthousiasme van de mensen van Izegem te ervaren. De openingsdagen van de nieuwe zaak kunnen alvast wel al meegegeven worden: La Talpa zal geopend zijn op maandag-, donderdag-, vrijdag en zaterdagavond en op zondag een volledige dag.”

Voor de juiste openingsdatum: hou www.latalpa.be, Facebook en Instagram in de gaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier